"Ise küll välja ei üüri, aga kui seda teeksin, siis arvaksin, et üksikema jääb üüri maksmisega jänni, sest lapse tõttu võetavad haiguslehed jätavad inimese ilma suurest osast palgast, ja on vaid aja küsimus, millal tekivad esimesed üüri- ja kommunaalvõlgnevused. Praegu on laps aastane ja emapalk jookseb, aga poole aasta pärast on see läbi. Kes välja üürib, tahab ju ikka kindel olla, et üüri makstakse," räägib teine.

"Kõige kindlam viis oma kinnisvarast lahti saada on anda see üürile lastega perele! Lõhutakse, lärmatakse, soditakse, mökerdatakse toiduga. Hullemat naabrit kui lastega pere annab otsida, sest tänapäeva lapsed ei oska midagi peale röökimise ja ringitrampimise. Üksikema jääb kindlasti ka üüri maksmisega hätta, kui väntsu lasteaeda viib ja see seal järjepidevalt haigeks hakkab jääma," seletab kolmas.

"Kahjuks on mul väikeste lastega üksikemadega kurvad kogemused. Kolme nädalaga oli uus pehme mööbel rikutud, sest selle sisse oli kuivanud jogurt või midagi taolist. Malmkamina külge olid sulanud plastist mänguasjad – hea, et tuleõnnetust ei juhtunud. Mahakukkunud moosihunnikule oli vaip peale tõmmatud. Need on vaid mõned näited, võlgadest ei hakka rääkimagi. See teebki ettevaatlikuks," tunnistab neljas.

"Kas sina, kallis üksikema, maksad kinni minu remondi, kui laps rumalusest mingi jamaga hakkama saab? Enne lasen koolitatud koeraga üürniku sisse kui lapsega!" põrutab viies.

"Mulle on kaks sellist üksikema tuhandeid eurosid võlgu. Lepingud on olemas ja kohtus olen õiguse saanud, aga rahast olen ikka ilma, sest nad on paljad kui kirikurotid – mingit vara, mida sundmüüki panna, ei ole," kurdab kuues.

"Minu üüriline, kahe lapsega üksikema, hakkas endale meest otsima ja oh õudust, mis siis korteris toimus: mehed ja alko pea iga päev. Lastest oli kahju. Hiljem oli rikutud kogu korteri mööbel ja tehnika. Tagatisraha seda kahju ei korvanud. Rohkem üksikemasid oma korteris näha ei taha," kuulutab seitsmes.

"Kui mõtlen, milliseks jättis minu naabri korteri kahe lapsega üksikema, siis saan aru, miks ei taheta: mahakistud tapeet, igal pool läga ja sodi ning lisaks üürivõlg," ütleb kaheksas.

"Üksikema ei maksnud üüri ega kommunaale ja keeldus välja kolimast. Ähvardas lastekaitsega. Uuesti ei taha küll seda läbi teha," räägib üheksas.

"Probleem on ilmselt selles, et lapsed teevad lärmi. Ka tänapäeva mänguasjad on väga häälekad. Häiritud naabrid kurdavad omanikule ja nõuavad üürihinna korrigeerimist. Loomad on vaiksed, ega lõhu midagi. Sestap rikkad noored kasvatavadki loomi ja rahvas sureb välja," kirjutab kümnes.