Minu arvates oli ta naine nagu iga teinegi. Tutvusime baaris, jutt sobis, kõik sobis. Kolisime kokku ja nüüd ma olen natuke nõutu.

Ei oleks osanud selle peale tullagi, et selliseid naisi on ka, keda üldse kodu ei huvita. Eks oleks võinud ju arvata, et naine käib sageli õhtul väljas baaris istumas, aga ei, ikkagi ootamatu olukord.

Ma ei ole selliseid naisi varem näinud lihtsalt. Minu ema ja õed, kõik naistuttavad koristavad. Ma ei mõtle üldse, et kodu peaks läikima, aga mingi elementaarne kord võiks olla.

Arvan, et olen keskmine mees. Enda poolt teen küll kõik vajaliku, mingi kättemaks see ei tohiks olla. Olen mõelnud, et kas tal on minu juures ebamugav või järsku ta ei tea, kus on koristustarbed. Näitasin talle küll, kus miski asub, tundus imelik, et ta ise huvi ei tunne.

Käin tööl ja tema teeb ka üht-teist kodus, tõlgib ja mis ta seal teeb, ma kõike ei teegi, ega ta üleliia jutukas ole oma asjadest rääkides.

Muidu on ta hea naine, pole midagi ette heita. Temaga on tore vestelda, ta on mõistlik ja laia silmaringiga, ei virise ka. Aga jah, see koristamise asi paneb ikka muretsema.

Nii segamini ei ole mu kodu veel kunagi olnud. Selliseks asjaks ei olnud ma ausalt öeldes valmis.

Süüa ta küll suurt ei tee, kuid üht-teist ikka köögis valmis klopsib ja seda segadust tema järelt annab ikka korda teha. Mulle ei meeldi ka nõusid pesta, vahel jätan ausalt öeldes järgmisse päeva selle ebameeldiva töö. Nüüd on nõusid muidugi kahe inimese jagu, eks tema ka päeva jooksul kogub ja nii imelik, kui see ka pole: pesen põhiliselt mina.

Nüüd ma ei teagi, mida edasi teha. Olen temaga rääkinud, aga ta ei tee väljagi. Mõmiseb ainult midagi, ütleb, et küll ta teeb, et tal palju tööd või muud sarnast. Samas see kestab juba mitu kuud, kui kaua siis ma peaks ootama?

Tobe põhjus lahkuminekuks, kuid ma ei kujuta ette ka, et peaksin kogu aeg tema järelt koristama. Endaga sain enam-vähem hakkama, lootsin, et naine teeb kodu hubasemaks veel, tavaliselt on ikka nii.

Häbi on ka, et sellise naise sain. Ma isegi ei tea, kas olen nüüd portsu otsa sattunud või ongi see tänapäeval tavaline, et naised enam ei koristagi, on nii-öelda mehestunud. Kuigi mina olen mees ja päris laga enda järele maha ei jäta. Tõesti, mida teha?