Ilm oli väga ilus, tööpäev just läbi saanud ning soovisin ühte head jalutuskäiku Tõnismäelt vanalinna. Vabaduse väljaku uhke hauakivi paistis kaugelt, ent veelgi lähemale jõudes tekkis mul küll väga suur küsimärk ettetulnud vaatepildi pärast.

Niivõrd aktuaalsed teemad seksuaalsetest vähemustest on mind ja usutatavasti ka paljusid teisi kaasmaallasi tegelikult väga ära tüüdanud - geifestivalid, geiparaadid, homoabielud ja hiljuti veel suurt melu tekitanud Reimo Metsa kohtusse pöördumine.

Aga see vaatepilt lehvivast homolipust (kõnesolev lipp sümboliseerib tegelikult rahu) tekitas peale hirmsa üllatuse ka küsimuse, et kelle mõistus saab sellise kuulsusega asja just sellises asukohas üldse heaks kiita?!

Enne lehvis kõnealune lipuke Sauna tänavas vanalinnas, sest seal asus kuulus geiklubi Angel ja Sauna tänav on siiski vaid väike kõrvaltänav, eriti võrreldes Vabaduse väljakuga ning ei see klubi ega sümbolid ei seganud ega riivanud otseselt kedagi.

Ma tahan öelda, et sellise eduka gei- ja nende olemuse propageerimise tulemusena võime varsti näha ühte säravat 3-meetrist skulptuuri kahest suudlevast mehest Eesti Vabariigi esindusväljakul.