Seda võib kutsuda mitut moodi: rahanduslik intelligentsus, rahanduslik IQ, rahanduslik kirjaoskus jne, kuid mõte jääb siiski samaks. Rahandusliku intelligentsuse olemasolu on põhibaas selleks, et hakata raha kokku ajama ning rikkuse poole püüdlema, olgu teie äriplaan mistahes sugune ning valdkond just teile meelepärane, kõige alus on siiski see, et teaksite mida tähendab raha ning kuidas see töötab ja kuidas see oma kasuks tööle panna. Kuidas panna  raha raha tegema. 

Rahalise IQ võib sisuliselt jaotada neljaks tehniliseks põhivaldkonnaks. 

¤ Esimene ja võibolla ka kõige tähtsam on oskus lugeda numbreid, mõista seda, kuidas on omavahel seotud matemaatika ja raha. See annab teile võimaluse mõista kõiki rahanduslikke talasid nagu liht- ja liitintressid, maksud, määrad jne. Ilma numbriteta on väga raske raha tegema hakata. Samas on ka hea uudis neile, kes ei ole matemaatikaga just väga sina peal: lihtsad rahandusteadmised nõuavad vaid nelja põhitehet: liitmine, lahutamine ning korrutamine ja jagamine, kui asi muutub tõsisemaks, on alati võimalik palgata erinevaid raamatupidajaid ja nõustajaid, kes aitavad teie rahaasjadel silma peal hoida. 

¤ Teiseks, on väga tähtis mõista, mida kujutab endast investeerimine ehk raha-teeb-raha teadus. Ilmselt on peaaegu igal inimesel olemas mingi ettekujutus sellest, mida investeerimine tähendab, kuid sellega tegelemine nõuab palju rohkem teadmisi ja kogemusi, kui te esialgu ilmselt arvata oskate. Samas aga on teil taga tohutu motivatsioon ning selle õppimine läheb üsna libedalt, kui te vaid ise huvitatud olete. 

¤ Kolmandaks, tuleb endale selgeks teha, mida tähendab turg ja see kuidas see toimib. Turule tuleb anda seda, mida turg nõuab, omaette oskus on jällegi selle väljaselgitamine. Samuti tuleb endale teha selgeks mõned mõisted, nagu näiteks pakkumine ja nõudlus. Rahanduses on tavaliselt nii, et iga mõiste taga peitub palju enamat, kui lihtsalt mõne lauseline definitsioon, mida rohkem te seda asja tunnete, seda suuremad on teie võimalused olla võimalikult edukas. 

¤ Neljandaks, kuid mitte vähem tähtsaks teadmiseks pakun mina välja seadused - just nimelt seadused, kuna vähemalt mina soovitan mängida seaduse piirides, kuid see on juba igaühe enda teha, milliseid riske keegi võtta soovib. Seaduste tundmine tähendab seda, et te olete kursis raamatupidamise-, äriettevõtluse- ja riiklike seadusi ning määrusi. 

Rahanduslikud teadmised ja nende pidev uuendamine on muutunud eriti tähtsaks just viimasel aastakümnel, kus väga suur osa ärist on kolinud internetti ning info liigub, uueneb ning muutub üli-kiiresti. Teadmised on vajalikud ka selleks, et õigel hetkel ära tunda head võimalust, millest kinni haarata, mitte minema lasta, kartes, et teil puuduvad vajalikud teadmised. 

Tänapäeval tekib iga päev võimalusi luua miljoneid, kuid selle saavutamiseks on vajalik võimalused ära tunda. Võimaluste ära tundmisel ongi kõige tähtsamaks just teie rahanduslik intelligentsus, samuti on vajalik julgus võtta vastu riske, kuna ka siin kehtib vanasõna: julge hundi rind on rasvane. 

Loodan, et keegi leidis sellest artiklist midagi huvitavat ja mõtlemapanevat, kuna palju rohkemat ma teile pakkuda ei saagi, sest kahjuks ei ole tänapäeval veel leiutatud edu valemit ning kõige tähtsamad on siiski teadmised, kogemused ning julge pealehakkamine. Alustamiseks tuleb kasuks ka see, kui tutvuda teiste inimeste edulugudega, siinkohal julgen soovitada R. Kiyosaki raamatut "Edulood" sarjast Rikas Isa.