Täiesti kohatu artikkel. Minu arvates ei saagi interneti üle vinguda ja seda kritiseerida, isegi kui seal on omad negatiivsed küljed. Ainuke osa, millega ma selles artiklis nõus olin, oli see lause: "Internet loodi selleks, et ühendada erinevat liiki arvutivõrke, milles leidub suures koguses kergesti kättesaadavat infot, mida pakuvad raamatukogud, ülikoolid, ettevõtted, jne. Internet on ka kiire kommunikatsioonivahend. Interneti arendati, et teha inimestele informatsiooni kättesaadavamaks ja kiiremini ning lihtsamalt leitavaks." Kõik ülejäänu oli minu silmis väga vale! Internet (WWW) on läbi aegade üks geniaalsemaid leiutisi ja inimesed peaksid olema tänulikud, et selline inimene nagu Tim-Berners Lee üldse sündinud on ja sellise asja käivitada suutis.

Interneti kasutamine on täiesti vabatahtlik. Alles hiljuti oli uudis ühest Saaremaa mehest, kellel pole kunagi olnud kodu- ega ka mobiiltelefoni. Ta sai ilma hakkama, saavad ka teised. Keegi pole sundinud inimest arvutit ostma ja internetti kasutama. Arvutid on üldjuhul päris kallid ja ka internetiühenduse eest peab maksma. 

Tsiteerin: "Kahjuks, mida aeg edasi, seda kahjulikumaks internet muutub. Kuna seal on informatsiooni maht tohutu, siis ei leita vajalikku enam üles, sest puudub orienteerumisoskus. Vajaliku info leidmiseks kulub rohkem aega, kui teha seda raamatukogus." Pidin tegema pausi ja mõtlema, mida küll sellise lause peale öelda. Orienteerumisoskus internetis? Mis asi see veel on? Raamatukogus leiab inimene raamatu üles indeksi järgi, internetis samuti, kuid indeksiks on näiteks Google. Kui pole raamatukogus varem käinud, võtab kindlasti esialgu rohkem aega, et õige raamat leida. Nii on ka interneti kasutamisega. Kui asi juba käpas, siis käivad asjad palju kiiremini, kuid see nüüd küll tõsi ei ole, et vajaliku info saab raamatukogust kätte kiiremini kui internetist. See on ikka väga vale! Kui sa tead, kuidas internetti kasutada, on internet kõige parem infoallikas (eriti õpilastele ja tudengitele).

Internet on inimeste elu väga palju lihtsamaks muutnud ja vastu vaielda on sellele väga raske. Suhtlemine on tänu internetile väga mugav ja lihtne. Ma ei tunne inimest, kellel poleks oma e-maili. Info ja uudised on kätte saadaval 24/7 ning seda vaid mõne kliki kaugusel. Ka šoppamine on kolinud üle internetti. Lisaks riietele ja muudele esemetele on võimalik ka süüa osta läbi interneti (eriti hea on see liikumisraskustega inimestele). 98% pangatehingutest Eestis on tehtud läbi interneti.

Iga päev töötavad tuhanded tarkvara arendajad üle maailma selle nimel, et interneti kasutamine oleks veelgi mugavam, kiirem ja kasulikum. Iga päev tulevad uued aplikatsioonid, mis üritavad muuta inimeste elud mugavamaks. Autod ja muud sarnased asjad võivad ka olla kahjulikud, kui inimene neid kasutada ei oska. Me peame rohkem mõtlema sellele, kui palju meile internetist kasu on ja laskma targematel inimestel tegeleda interneti negatiivsete aspektide likvideerimisega.

Loo autoriga saab mugavalt ühendust Twitter kaudu: @ErikAunapuu (www.twitter.com/ErikAunapuu).

Küsimusi ja vastukaja võib esitada mulle ka Twitteri kaudu @ErikAunapuu