Joriseja unustas ära asjaolu, et tema kaasa oli üsna hiljuti saanud emaks, kuid läks hiljuti ka tööle tagasi - seega rabab topeltkoormusega.

Kujutan täitsa hästi ette: täistööpäev, tuled koju, võtad lapsed lasteaiast, jõuad koju, hakkad toitu vaaritama ja koristama... Nurgas istub vingus näoga mees, kellele ei meeldi, et sa enam missivormis ringi ei kõnni.

Päris rumal on arvata, nagu naistele meeldiks hall või kulunud välja näha. Eriti neile, kes armastasid varem ennast hoolikalt üles lüüa.

Probleem on selles, et mukkimine kulutab kahte hindamatut ressurssi: aega ja raha. Kui peres on lapsed, siis inimese, vähemalt ema väärtuste järjekord muutub. Esmane prioriteet on lapsed, seejärel leitakse alles vahendeid muude asjade jaoks. Kui neid üldse leitakse.

Ilu nõuab aega ja raha
Kui aga naine silmnähtavalt enda eest hoolitsemisega ei tegele, siis on täiesti selge, et muude asjade jaoks ei jätku aega ning suure tõenäosusega ka raha. 

Mees, kes oma naise välimuse ja vormiga rahul ei ole, võiks otsekohe teha kahte asja. Esiteks hakata kodust koormat ja laste eest hoolitsemist võrdselt naisega jagama ning teiseks vaadata üle pere eelarve.

Kui naise teenitav raha kulub kõik laste vajaduste rahuldamisele, siis on ebaõiglane nõuda, et tal sellest veel korraliku kosmeetika ja kontsakingade jaoks jätkuks. Laste eest naisega võrdselt hoolitsemine õpetaks mehele kõigepealt seda, kui suur ja tähtis töö see on. Lisaks jätaks vähem aega tühja virisemise jaoks.

Eelarve ülevaatamine võib aga mehe viia šokeeriva avastuseni, et tänu perele kulutatavatele summadele pole naisel lihtsalt võimalik lahtrisse "tee ennast ilusaks" ainsatki aktivat lisada. Naisele jääks siis ka lõpuks ometi aega iseenda eest hoolitsemiseks. Kõik oleksid võitnud. 

Ent niisugune virisemine nagu praegu ei motiveeri absoluutselt mitte ainsatki naist tegema seda, mis parajasti asjade tähtsusjärjekorras esiotsas ei seisa.