Venemaa nõudis, et Eesti osaleks Nõukogude Liidu välisvõla tagasimaksmises, aga Eesti keeldus ja kättemaksuks võeti ära Eesti ettevõtete rahad Moskvas. Moskva otsustas, kuidas ja mis mahus ta seda raha kellelegi annab. Eestil polnud kuidagi võimalik seda protsessi mõjutada.

Nupumehed Kingisepa maffias kasutasid ära oma sidemeid Piiterist pärit ülemuste seas Moskvas, et see raha ikkagi kätte saada. Selleks ostsid nad kokku nõuded, mis olid vabalt saadaval igaühele Eestis. Ja odava hinnaga, muide! Kõik see oli täiesti seaduslik.

Loomulikult tahaksid saada raha ka need Eesti ärimehed, kes Eestis nõudeid odavalt kokku ostsid. Moskva seda raha neile ei anna. Ainuke võimalus: las Eesti maksumaksja maksab! Minu soovitus Eesti maksumaksjale on: ära vali Vakrat, siis ei pea sa oma raha ahnetele ärimeestele andma.

Kui keegi ootab mingit sensatsiooni nime osas, kes olevat raha välja võtnud, siis hoiatan: seda ei tule, sest tegemist on väljamõeldisega, mis on loodud kergeusklike vanamemmede lollitamiseks.