Soomlased käivad Eestis magusat ostmas, kuna Soomes on magusamaks olemas. Nüüd tahetakse Eesti laste ravile kuluvate summade tõttu ka meil magusamaks kehtestada.

Põhjuseks tuuakse tervist säästvat eluviisi. Võib-olla sobib see nendele lastele, kes on päris jõukatest peredest, kuid vaesemate perede lastele tähendab see veel vähem komme ja magusat.

Iga lapsevanem saab ise palju ära teha, et tema laps nii palju magusat ei tarbiks. Seetõttu ei tulekski kehtestada magusamaksu, vaid anda lastele mõttetute ostude jaoks vähem taskuraha.

Samuti võiks magusamaksu asemel rohkem lapsi trennidesse suunata, et nad hakkaksid juba noorest peast oma füüsilise tervise eest hoolitsema. Praegu on näiteks vähe füüsiliselt terveid noormehi. Kui pole terveid noormehi, siis kuhu see riik niimoodi areneb?

Kokkuvõttes on magusamaks ebaõiglane eelkõige vähekindlustatud peredele, kuna seetõttu saavad üha vähem vaeseid peresid oma lastele magusat osta. Enne, kui hakata uusi makse välja mõtlema, tasub mõelda, keda sellega karistatakse.