Selle mõtte ümber on palju demagoogitsemist ja hala stiilis "Mõtelge lastele!", justkui lapse elu kõrghetk peakski olema säilitusaineid täis šokolaad.

Tegelikult aitaks kõiki, ka haigeid ja vaeseid ning haigeid JA ka vaeseid, see, kui ei kehtestataks mitte ainult magusamaks (see ei pea ju olema meeletu ja hinda kahekordseks kergitama, ka 5-10% hinnatõus aitaks olukorda leevendada), vaid vähendada ka tervisliku toidu käibemaksu vähemalt poole võrra.

3,5% piim, munad, kanaliha, "roheline", täisteraleib ja puuviljad (välja arvatud banaanid ja viinamarjad) võiksid saada mingisuguse maksusoodustuse, et neid oleks lihtsam osta ja tarbida.

Skeem oleks lihtne - igasuguse mõttetu saasta asemel nagu kalapulgad, Manni makaronid ja odavad kartulikrõpsud oleks inimesed üksnes hinna tõttu kallutatud ostma kvaliteetseid piimatooteid (suhkruta piimatooteid, mitte värvilisi suhkrut täis poejogurteid), muna, liha, köögivilju jne.

Kõik teavad, et tänapäeva mürkideks on nisujahu ja valge rafineeritud suhkur. Nende tarvitamise piiramine ei riku kellegi inimõigusi, küll aga annab signaali tervislike eluviiside suunas. Kuid oluline on probleemile läheneda mitmekülgselt.

Tervisliku toidu ostmise ja tarbimise soodustamine ja täieliku saasta tarbimise piiramine peavad käima käsikäes. Siis saavad ka need, kes selle mõtte juures halavad, et mis saab lastest, ehk aru, et lapsele on pakk pähkleid või puuvili märksa kasulikum kui 300gr Milka šokolaadi, mis katab lapse terve päevase kcal vajaduse.

Muide, väga maitsvat ja täiesti kahjulike ainete vabat piimašokolaadi saab ise ka kerge vaevaga valmistada, kusjuures kilohind tuleb oluliselt soodsam kui poest ostes.