Soolased kinnisvarahinnad muudavad pisikesed elupaigad üha atraktiivsemaks. Paljud inimesed ei saagi endale eriti ruumikat eluaset lubada, kuid 7,6 ruutmeetrine korter paneb kukalt kratsima ka kõige säästlikuma koduotsija.

Lisaks sellele kehtib Eestis eluruumidele nõue, et igas elu-, töö- ja magamistoas peab olema vähemalt 8 ruutmeetrit põrandapinda. Siin aga müüakse tervet korterit, mis on pool ruutu väiksem kui ühele toale kehtestatud minimaalne suurus. Kuidas nii?

"Tegelikult pole siin tegemist ei korteri ega ka formaalselt korteriomandiga. Tegu on kaasomandiga, mis on osa suuremast tervikust. Ka harilike kortermajade trepikojad ja keldrid on tavaliselt korteriomanike kaasomandis. Kaasomandina on müügil ka näiteks üksikuid tube suuremates korterites - selles pole midagi ebatavalist," kinnitab korterit müütav maakler Peep Amisepp, kes on väga üllatunud, et nõnda väikse ruumi müügikuulutus on tekitanud nii suurt furoori.

Amisepp selgitab, et ruum on portaalis klassifitseeritud korterina, kuna sobivamat varianti piiratud valikute hulgas lihtsalt pole. "Seal on näiteks äripind, suvila, garaaž - hulk nimetusi, mis oleks sobinud veel halvemini. Tegelikult on see ruum panipaik, aga panipaika ruumi tüübiks valida ei saa," ütleb maakler.

Müügikuulutus algab lausega "Müüa stiilne korter!" ning lõpeb lausega "Ole kiire ja tule korteriga tutvuma, sest tegu on viimase korteriga selles majas!", kuid maakler tunnistab, et korrektsem oleks olnud kasutada sõna "panipaik" või "ruum".

Segadust tekitanud ruumi üks ruutmeeter maksab tervelt 2618 eurot ja 42 senti.