"Siin, kus mina olen, on väljas 38 ja toas 34 kraadi sooja. Hästi mõjub, kui tekitan tuuletõmbust - kõik aknad lahti, et õhk liiguks. Külma vett kuklale, kätele, jalgadele ja siis tuulekese kätte - kohe jahutab. Paraku tuleb tegevust korrata perioodiliselt. Veepudel või roheline tee plastpudelisse ja sügavkülma, kui vaikselt jäätuma hakkab, on mõnusalt jahutavad joogid mõlemad. Kõige parem lahendus on olla võimalikult pikalt konditsioneeritud kontoris või minna jalutama jahutatud kaubanduskeskustesse," seletab keegi lõunamaalane.

"Klaas jääd täis ja sangria ääreni peale ja paremat rüübet pole kuuma ilmaga!" arvab üks lugeja.

"Algul Rokk, siis Bokk, siis Alekokk, ja pärast Sarvik ka veel pääle," leiab ka teine leevendust alkoholist.

"Cayenne'i pipart panna üks teelusikatäis ühe klaasi kuuma vee kohta. Mõjub hästi!" soovitab kolmas hoopis teistlaadi jooki.

"Linnas kindlasti osta jäätist ja jahedat jooki. Jookidest aitab kõige paremini ilmselt jahe mineraalvesi. Ise soovitan Borjomit või teisi Gruusia omasid. Jäätist saab osta tänavatel lettidest. Soovitan La Muu lette Tammsaare pargis ja Harju mäel. Sõidus olles on kõige paremaks lahenduseks ilmselt tanklad: sealt saab kõik vajaliku. Kodus olles on kõige parem aeg-ajalt külma dušši võtta ning riideid nii väheseks võtta kui võimalik," teab üks tallinlane rääkida.

Prantslased niisutavad rätikuga käsi

"Mina isiklikult pooldan ropendamist - ainuke asi, mis natuke olemist leevendab, kui ümberringi kõik sulab ja kõrbeb ja käin nagu vampiir mööda varjualuseid ja põiklen päiksekiirte eest. Viimastel päevadel pole sellest ka abi olnud, kuna niiske kuum tekitab rõveda läpatise, mis igale poole kaasa ronib. Õõvastav. Üks grillkana siin ütles: nautige, kauaks seda suve on - mida siin nautida on, kui midagi teha ei jõua? Samamoodi nagu sul on kahe soojakraadi juures hullult külm ja paha, on mul praegu palav ja paha. Hoopis see, mis väljas toimub, on kräpp, mitte Kalevi kommide sisu ja see ei pea mitte kõigile meeldima. Valge inimene ei ole loodud eksisteerima temperatuuris, mis on praktiliselt võrdne tema kehatemperatuuriga. Öäkk!" kuulutab üks ärritunud lugeja.

"Kui võimalik, siis aeg-ajalt pea ja jalad veejoa alla panna. Kui pea ja jalad jahutatud, pole tarvidust isegi liitrite kaupa vett kaanida. Kutsusid tuleb ka veega kasta, et neil kuumusega kergem oleks," meenutab kommenteerija.

"Külma veega niisutatud rätik kaasa, kilekoti sisse ja siis niisutada käeõndlaid. Jahutab mõnusalt maha. Ja riietest kanda väga õhukest India puuvillast pluusi. Ja polegi palav," tutvustab üks lugeja meile prantslaste õpetust.

"Väga hea võimalus on ka külmutatud marjade söömine. Kui ikka kausitäis ära süüa, siis hoiab see tükiks ajaks kõhu külma. Talvel hakkab sellest isegi üsna külm," kõlab pisut põhjamaisem nipp.