"IRL-i maksureformi kava on üks parimaid, kuid 500-eurone tulumaksuvaba tulu võiks kehtida kõigile. EKRE soovib tõsta tulumaksuvaba tulu võrdseks miinimumpalgaga, mis on hea. Samuti sobib nende mõtetest nn pangamaks – kui kaua viiakse Eestis teenitud tulu maksuvabalt riigist välja? EKRE käibemaksu alandamise idee mulle ei meeldi, sest käibemaks on hea võimalus turistide pealt teenida. Reform võib edasi unistada sellest, et tööandja maksab sotsiaalmaksu määra alandamisel ülejäänu töötajale. Ülejäänud parteid võivad oma ettevõtte tulumaksu ja astmelise tulumaksuga Kreekasse sõita ja seal toimetada," arvab teine.

"Reformierakonna plaan on läbimõelduim ja üldiselt ka tavainimesele kõige kasulikum. EKRE plaan on kohati populistlik, aga pole ka viga. Vabaerakonna plaanist on mõneti näha nende vähene kogemus, samas on see väike probleem, sest inimene õpib kiiresti, kui vaja – prioriteedid on neil õigesti paigas. IRL-i plaanist ei paista, kust kohast jõuluvana kõik selle raha võtab. Sotside plaan on läbimõtlemata "igaühele raha juurde plaan". Keskerakond – kas neil on kunagi mingit majandusplaani peale kilgete "kõigile vähemalt 25 000 krooni" või nüüd siis "miinimumpalk 1000 eurot"?" küsib kolmas.

"Reform: pakub laias laastus samamoodi jätkamist. Kuna alternatiivid on sellised, nagu nad on, valin ilmselt selle.
Sotsid: ettepanek tähendab normaalset palka teeniva keskklassi lisakoormamist ja olulist keskmist maksutõusu. Nad tuleks sellise idiootsuse eest tuleriidale viia...
IRL: ettepanekud ei riiva väga tugevasti kedagi, kuid kahjuks tundub meeskond ebapädev. Kiirlaenuseaduse hääletamisele jõudis kohale ning avaldas ka arvamust ainut kolm inimest fraktsioonist. Selliselt on üsna keeruline läbi lüüa.
Kesk: vaesuse ohjeldamises tegelevad kosmeetikaga. Kaudsete maksude idee on üllatavalt täiskasvanulik selle muidu võika poliitilise moodustise kohta.
Vabaerakond: ei paku mitte midagi sisulist. Taas kord ümberjagamine, mis kannib seda õhukest keskklassi, mis meil Eestis on.
EKRE: jätkavad utoopia lainel, ilmselt püüavad Indrek Hargla häält. Loodetavasti rohkem hääli ei saa ka," ütleb neljas.

"Mitte ühegi erakonna plaan pole realistlik juba seetõttu, et ükski partei ei asu üksi valitsema. Kõik hägustub ja lahustub, koalitsioonileppes on hoopis teised asjad ja arvud," väidab viies.