eks see natuke santimine

paistab küll kalevipoegade poolt. pane nelja peale ülesõidikajut kinni ja maga voodis. 4-se ülesõidukajuti hind peaks olema mingi 30-40 euri.
Teine asi on see, et pigem võtab selle eest 2 laua viina ja ongi põrandal vedelemine unustatud.
Ega sinna põrandale ikka keegi kedagi vägisi lamama ei sunni. See on mingi hoiak kohe. Vaat' vedel siin ja kõik. Arengutaseme küsimus.

Kodanik

Eks see oli veidi must ja valge lugu. Ma usun et Soomes tööl käivad eestlased teenivad ikkagi üsnagi hästi, see et nad eelistavad koridoris õlut libistada, selle asemel et baariletis istuda on rohkem eluviisi küsimus.

hea

on see, et selline võimalus meil üldse olemas on, ning jõukad riigid nagu Soome, Rootsi ja Norra naabriteks. Äsja oli lugeda, et Soome vajab lähiaastatel tohutult tööjõudu seoses pensionile siirdujatega ja see on meile vaid puhas rõõm. Taas leiavad sajad tuhanded Soomes tööd ja saavad ennast seetõttu inimestena tunda, elada ning elust rõõmu tunda. Laeva põrandal pikutamine pole mingi mure, vahet pole, kus väsinud ja samas õnnelik inimene veidi silma looja laseb. Ja küllap ka Tallink hoolitseb selle eest, et laevu ja istekohti neis juurde tekiks.

Eestlane

Ei tea jah, miks need kalevipojad põrandal looma moodi vedelevad. Kõik ju kiidavad oma Soome tööd, pappi pidi olema nagu putru ja meie siin Eestis pidavat ainult oma ülemusi 300€ eest orjama.

jo

Niikaua kui "orjalaevad" liiguvad ja kalevipojad nendel viitsivad liikuda, niikaua pole ka Eestil väga viga. Vähemalt käibemaks jääb siia, mõned rajavad isegi kodu võibolla siia. Aga vot jamaks läheb siin lõunakaldal siis, kui need laevad enam ei ole kalevipoegadest täis. Kui nad enam ei viitsi sõeluda ja jäävadki sinna.

nii kurb,

nii alandav on selliseid kahjurõõmsalt kirjutatud lugusid lugeda. Sellepärast pigem suren nälga kui sellist alandust laevapõrandal taluda.

Teeme ühe tähtaja, tuleme igast ilmajaost koju kokku, kasvõi lauluväljakule, räägime suud puhtaks ja muudame ise elu elamisväärseks. Eestlane ei laamenda ega nõua linna segi tagudes, ikka sõnadega, väärikalt, rahulikult, otsustavalt.