"Mis tööd teevad kontidest haiged, peast sassis 50-aastaseid inimesed, 40sed kukuvad jala pealt, 60-aastaselt omatakse vaid kaht sõpra ja need on: Altzhaimeri ja Parkinsoni tõbi. Võib-olla suudavad heaoluriigis inimesed töötada ja olla terved 70. aastaselt, kuid mitte meie riigis. Meil ei ole heaoluriik, meie inimesed ei ole võimelised isegi elama 70. eluaastani. Tsahkna, tulge sealt poliitiliselt pilvekõrguselt alla maa peale ja vaadake tavalise inimese elu ja tervist. Haiglates on eriarstidele nii pikad sabad, et isegi järjekorda ei kirjutata. Meie inimesed peaksid hakkama pensioni saama 55-aastaselt."

"Tsahkna paneb ikka hästi. Inimesed tiksuvad vaevu selle 70ni ära, infarktid ja muud tõved viivad hauda järjest nooremaid inimesi. Need, kes on vanad, ei saa lubada endale normaalset äraelamist mõnes pansionaadis nagu väljamaal, sest see on lihtsalt nii kallis. Enamuse inimeste palgad on sellised, et vaevu tuleb ots otsaga kokku."

"Ehk oleks aeg terve pensionisüsteem üle vaadata ja õiglasemaks teha? Riikliku pensioni osas peaks olema teatav vanus pensionile minekuks, samuti peaks lisaks alammäärale olema ülemmäär. Need suurused arvestuste, analüüside ja kokkulepete küsimus. Suurepalgalised saavad ise koguda lisasambaid ja fonde. Ei ole õige rõõmustada, et ka riiklike pensionide erinevused on tulevikus 4-6 korda!"

"Senised 20 aastat on olnud enamusele hävituslikud, kuni 70. eluaastani ei suuda töötada ja pole ka tööd, enne seda jääks siis umbes 10-15 aastat nii armetuks palgaks ja veel armetumaks pensioniks. Poliitikud, ärge olge ülbed ja kasutage ometi meie haritud inimeste oskusi ja teadmisi, sõltumata nende erakonnast või poliitilistest vaadetest või nende puudumisest."

"Tervelt elatud elu osakaal on Lääne-Euroopaga võrreldamatu (tervised on meil pekkis). Mis otsast on toimumas Vene ajaga võrreldes progress, kui pensionile enam ei jõuta? Meeste jõudmine pensioniikka on siis nüüd meil plaanis lõpetada? Mis tööd ma seal 70ndate lähedal teen? Mind ajab oksele see poliitikute eluvõõras lähenemine elule."

"Väga õige tegu! Praegu 63-aastaselt pensionile jäämine on naljanumber - täisjõus inimesed peavad hakkama lakke vahtima (vabandust nende ees, kes pole täisjõus). Kõige sobivam oleks vist see, et igaüks otsustab ise, millal oleks talle sobiv pensile jääda. Suur osa inimesi teeks 70ni tööd hea meelega - eriti kui me räägime olukorrast 20 aasta pärast - keskmine kõbusus on läinud pidevalt paremaks ja läheb ka edasi."

"See on küll mitmekülgselt andetu ettepanek. Eesti keskmine eluiga on 77 aastat (01.03.2016), 65-70 eluaastani on inimese loomulik tootlikkus kahanevas trendis ning maksimaalne tootlikkuse kahanemine teatud erialadel võib olla kuni 58%. Peale sellist pingutamist on inimese viimasel seitsmel eluaastal kulud tervisele kordades kõrgemad kui enne seda viie aastaga makstud ravikindlustus. Irooniliselt võiks ju tõsta tööea kohe 77 eluaastani - siin näen riikliku tähtsusega Excelis kokkuhoidu - pensione pole vaja maksta ning mingi osa tervisekindlustusest tiksub ka neilt inimestelt endilt."