"Mõni aasta tagasi sorteerisin oma jäätmed sellisesse konteinerisse, mis on eri värvides ja mitme ava ning erinevate kirjadega, mis näitavad, millisesse auku peaks erinevat prügi pistma. Prügi sorteeritud, otsustasin korraks sinna sisse piiluda ja avastasin, et vaheseinu ei olnudki. Hiljuti sattusin Pärnu keskusesse, kus olid samuti kolme erineva auguga prügikastid ja erinevad õpetused, et mis kuhu käib, sees aga ainult üks kast," räägib teine.

"Kuus aastat tagasi sorteerisin Kadriorus usinasti prügi, sest kortermaja õuele olid mõne aja eest paigaldatud erinevad kastid erineva prügi jaoks. Viisin prügi õue ja jaotasin kohusetundlikult kastidesse laiali. Hetk hiljem saabus prügiauto, mida uhkusega tervitasin – ka mina olen osaline keskkonna säästmises nagu nemadki! Seejärel kallasid kaks prügivedajat kõikide ilusate erivärviliste konteinerite sisu kenasti kokku ühte suurde kasti auto tagaosas. Milleks?" küsib kolmas.

"Pärnu Mai rajoonis on elupäevad kõik prügi autos ühte hunnikusse pressitud. Harv erand on klaastaara konteiner, mida on mõned korrad tühjendatud eraldi masinasse," ütleb neljas.

"Kapi tänaval on mitmed korrusmajade elanikud näinud pealt, kuidas biojäätmed ja olmeprügi kokku valatakse. Alguses kõik sorteerisime biolagunevad jäätmed eraldi, aga nüüd enam mitte – mingit mõtet asjal ei ole," teatab Tallinna kesklinna elanik.