Toome eredamad arvamusavaldused ka teieni:

“Laar on poliitiline fenomen küll. Aga just selles võtmes, et tegelikult tal nagu puuduvad igasugused eeldused edukas olla. Ajaloolasena ei tea ta suurt midagi ei majandusest ega pangandusest, ometi istus Swedbanki nõukogus. Nii iga asjaga. Kõik justkui kukub iseenesest sülle ja ainult äärmise pingutuse ja näiteks pumppüssi abiga suudab ta kõik ära rikkuda. Väljanägemine ja kõnemaneer on ka sellised, et tule taevas appi. No võrrelge teda Tony Blairi või kasvõi Siim Kallasega. Aga ruulib!”

“Laarita oleks ära tehtud null kodakondsus ja Edgar ruuliks mitte ainult Tallinnas vaid üle Eesti. Samuti oleks maaelu erastanud endised kolhoosi esimehed, kes vihast, et Laar neil seda teha ei lasknud, ta maaelu hävitajaks tembeldasid (ja ullikesed seda kordavad). See mees on Eesti heaks tõesti palju jõudnud ära teha. Tänud talle ja väge edaspidiseks.”

“Mulle meenub Laari poliitikukarjäärist siiani Iisraeli relvatehing, rublamüük tšetšeenidele ja Savisaare pildi tulistamine.”

“Mart Laar on Riigimees ja on kindel, et kõik tema otsused on vastu võetud parimat tahtes Eesti Vabariigile. Alati tuleb hinnangutes arvestada aega ja kehtinud majanduslikku ja poliitilist olukorda mille ajal otsused on vastu võetud. Enamasti on vastuvõetud ajahetkel vajalikud otsused ikka suuresti ka meeskonnatöö.”

“Olen sotsiaalide valija, aga pean Mart Laarist, kui tõsiseltvõetavast parempoolsest parteipoliitikust lugu. Pole kahtlustki, et lääne haritlased ja meedia on Laari esimese ametiaja tähtsuse meie riigi jaoks varem avastanud kui me ise, kes me kipume teda hindama välimuse, mitte tegude järgi.”

“1992. aasta sügisel oli telekas ülekanne, kus presidendi ees oli terve ametisseastuv valitsus rivis. Peale Lennart Meri poolset kõnet ja tseremooniat oli Mart Laari vastus poisikeselik “aitäh!”.”

“Mees, kes hävitas põllumajanduse.”

“Meenub rublade müük, püüe erastada Eesti Energia koos põlevkivi varudega mingile riiulifirmale, liberaalse turumajanduse kehtestamine, püssi laskmine opositsiooni juhi pildi pihta, viljandi makaronivabriku ehituse seiskamine, Friedmani ülistamine, talud, väikepoed, väikeettevõtted on kadunud. Heast küljest meenub, et ta kohtus Tatcheriga, ajalugu tunneb ta ka ning on hea metsavendluse spets.”

“Tänu Mart Laari valitsuste otsusekindlusele teha ebapopulaarseid (aga riigile vajalikke) otsuseid, on meie riik saanud kindla vundamendi ja edeneb ka Ansipi ajal hästi edasi.”

“Paljud käravad, et Laar tegi vigu. Inimene teeb vigu siis, kui ta ei tea, mida momendil ette võtta ning põrutab esimese pähetuleva arvamuse järgi. Laar aga tegi kõik oma sigadused kindla plaani ja soovi järgi nii, et eksimistega pole midagi pistmist. Paljud talud, mis alustasid tootmist, lasi Laar oma põllumajanduspoliitikaga põhja, et anda väljamaalastele võimalus siia tulla oma E-sid täis kõntsaga. Tuhanded inimesed kaotasid töö ja sissetuleku, hiljem ka kodud.”

“Positiivne on head sõjaajaloolised raamatud selle perioodi ajal, halb on ta poliitikuks hakkamine koos ta moraalse allakäiguga.”

“Pole küll Laari tegevusega otseselt seotud, aga teeb siiani nalja, kui inimesed räägivad Laarist kui maaelu põhjalaskjast. Teeb nalja ja samas ka natuke kurvaks, et inimesed on niivõrd vastuvõtlikud odavale propagandale, kuidas neil puudub igasugune loogiline (majanduslik) mõtlemine.”

“Esiteks “Estonia” põhjaminek, millest teab ta tunduvalt rohkem kui rääkinud on. Teiseks Eesti põllumajanduse (käsukorras) likvideerimine, millega muudeti äärealadeks enamus Eestist, kus ei ole investeeringuid ega tööd. Kolmandaks Eesti teaduspõhise tootmise põhjalaskmine (RET-i tehased, Pöögelmanni nim tehas jt ettevõtted, mille ajudel ja tootmispraktikal lasti lihtsalt laiali joosta, laiali tassida, prügimäele saata, sest “Eestil ei ole selliseid tarvis”).”

“Heas meenub erastamine ja majandusreform, Narva kriisi lahendamine ja Vene vägede lahkumine. Halvas rublade müük, Savisaare pildi pihta põmmutamine ja mitmed ettevaatamatud väljendused nagu likviidsuse likvideerimine.”