Aga miks on pagulased pagulased? Seepärast, et teatud välisriikides käib pidevalt sõda ning süütute inimeste kodud tehakse maatasa. Kui inimestel pole võimalik oma kodukohas elada, tulebki leida elamiseks muu koht.

Jube võib ikka olla pagulase olukord: oma kodumaal hävitatakse kodu ära ning võõral maal hakatakse sind vihkama ja tahetakse kambakat teha.

Selle asemel, et teha Facebooki gruppe "Ei pagulastele!" tehke parem gruppe, mis on sõdade vastu. Sõjad on kõige koledamad asjad maailmas, mis hävitavad inimeste elusid. Need, kes ellu jäävad, on sunnitud kodumaalt lahkuma ja leidma endale uue elukoha võõras keskkonnas.

Miks toimuvad sõjad ja miks peavad süütud inimesed kannatama? Eks ikka tänu poliitikutele. Riigijuhid on üksteise vastu ülbed või ahned, tahetakse saada oma tahtmist ja teiste riikide vara. Miks ei võiks riigijuhid omavahel kakelda ja tapelda?

Pagulased on vaid süütud ohvrid, keda ei tohiks vihata. Pagulaste asemel võiksid kõik aktiivsed kodanikud võidelda sõdade vastu. See oleks tunduvalt arukam ettevõtmine. Ka meie valitsus on omal ajal need sõjad heaks kiitnud, mille eest rahvas peab nüüd pakku minema.