"Kuna isikud olid laksu all, ei tajunud nad ümbrust adekvaatselt, sestap söandasin neid ka filmida," kirjutas Delfi lugeja vaatepildist, mis avanes talle rongis kolmapäeval, 22. juulil kella viie paiku.

"Tegelased olid hõivanud kahekesi viis istekohta ja askeldasid rahutult. Meesisik loendas kuldseid pakikesi, mille kohta mainis "koka" ja "droga". Loendamine toimus ühest prügikotist teise ja kui nad valmis said, algas uuesti, teisest prügikotist esimesse. Vilgas tegevus toimus kogu sõidu vältel vähemalt Pääskülast Lillekülani."

Videos on ka kuulda, kuidas vanem naisterahvas seaduserikkujatest häirekeskusele teada annab. "Jäi mulje, et häirekeskus ekipaaži välja ei saatnud," arvas video autor.

Delfile on teada ka teine allikas, kes sedasama paari Nõmmel askeldamas nägi. Tema sõnul arutasid nad telefonis, kuhu ja kui palju kaupa toimetada.

Elroni pressiesindaja sõnul nad kirjeldatud tegevusest teadet ei saanud ning samuti pole kunagi varem Elroni rongidest midagi taolist juhtunud. "Kui näete rongis midagi kahtlast, andke sellest klienditeenindajale teada. Ta kutsub vajadusel politsei," kinnitati Elronist, et rongis on igati turvaline.

Politsei andis pärast mitmetunnist uurimist teada, et kaassõitjates kahtlust äratanud tegelased sorteerisid rongis hoopis kohvipakke. 

"Saime möödunud kolmapäeval kaks väljakutset tähelepanelikult kodanikult, kelle sõnul olla rongis mees ja naine, kes võivad olla kasutanud narkootilisi aineid. Samuti tundus nende tegutsemine kahtlane, mistõttu palus naine ka korrakaitsjate abi. Vestlusesse lülitus ka kõne teinud naise tuttav, kelle sõnul jagavad kaks ilmselgelt alkoholi tarvitanud mees ja naine kottidesse kohvipakke. Mõni aeg hiljem helistas politseisse mees, kelle sõnul näeb ta rongis kahtlase tegevusega inimesi, arvatavasti narkodiilereid, ning soovib kohale politseid," rääkis PPA pressiesindaja Helen Uldrich Delfile. Kõnedest saadud info ei sisaldanud tema sõnul otseselt midagi sellist, mis vajaks operatiivselt politseinikke sekkumist ning seetõttu ei saadetud ka patrulli koheselt sündmuskohale. Kõne teinud inimesega võeti veel hiljem ühendust, et kontrollida rongis olnud joobetunnustega isikute kirjeldust, et vastav info patrullidele edastada.

"Ei tea, mis oli selle inimese kavatsus, kes seda videot internetis levitama on asunud," nentis PPA pressiesindaja siiski.