Taolisi punkte on välja toonud ka Mustamäe Linnaosa vanema asetäitja Indrek Ahlberg. Oleks küll ütlemata ilus mõelda, et andes linlastele tasuta transpordi, kaovad tänavatelt pooled autod. Teades nii mõndagi autoomanikku, võin täiesti kindlalt öelda, et auto pakutud mugavustest ei loobu mitte keegi nii kergekäeliselt. Seda teeksid ehk mõned üksikud. Hetkest, mil inimene soetab endale auto, muutub ta küllaltki mugavaks ning isegi 50 meetri kaugusel asuv bussipeatus tundub liig kaugena. Ning miks ta peakski kõndima, kui ukse ees ootab kõikide mugavustega auto, mida ei pea kümnete inimestega jagama?

Kuid oletame, et needsamad autoomanikud siiski loobuvad oma sõidukist ja hakkavad igapäevasteks tegemisteks ühistransporti kasutama. Võib ainult oletada, kui ülerahvastatud hakkavad need bussid, trammid ja trollid olema. Lahenduseks oleks muidugi sõidukite arvu suurendamine, kuid ega uute ostmine ka just odav lõbu ei ole.

Teiseks oleks ebaõiglane anda tasuta sõiduõigus ainult tallinlastele. On palju inimesi, kes käivad igapäevaselt Tallinnas tööl ja kasutavad ühistransporti sama palju kui sissekirjutust omavad linlased. Olen ka ise Tallinnaga lähedalt seotud, kasutan ühistransporti küllaltki tihti, ent ei oma sissekirjutust. Teatud mõttes võib seda käsitleda mittetallinlaste diskrimineerimisena. Indrek Ahlberg kirjutab: "Tasuta ühistransport on normaalne hüve, mis üha kallinevate toidu- ja tarbekaupade hindade juures aitab paljudel peredel eluga paremini toime tulla." Selle väitega võib täiesti nõus olla, kuid ega siis ainult tallinlaste toidu- ja tarbekaubad ei kalline ja eluga tahavad ju kõik inimesed hästi toime tulla. Küsitlusele kuluv 259 000 eurot aitaks kindlasti nii mõndagi hädasolevat perekonda. 

Kui lubada tasuta ühistransporti, siis oleks õiglane lubada seda kõigile. Kui ei, siis Tallinna linnavalitsuse autoriteet inimeste seas langeb. Me oleme kõik ühesugused inimesed ning oma kodumaal võiksid kõigil ka võrdsed õigused olla. Loodan siiralt, et 19. - 25. märtsil hääletavad tallinlased tasuta ühistranspordi vastu ja nõuavad õiglast kohtlemist kõigile.