Meil linnavalitsuses ei mõelda linlaste peale, kui midagi tahetakse teha ja kas see on otstarbekas. Selle Reidi tee otstarbekusest on rääkinud paljud inimesed ja põhjendanud, et see ei kaota ära Pirita teel ja Narva mnt. ummikuid, vaid need suurenevad. Looduskaitsjad on mures looduse, mere äärse pargi hävingust. Tavalised inimesed on mures, et ranna ääres ei saa enam jalutamas käia, mis seal salata ka päevitamas ja ujumas. Kuigi ujumine on keelatud, on seal sama puhas vesi ujumiseks kui näiteks Stroomi rannas. See, kui neis mõlemas rannas oli must vesi, on jäänud nõuka aega, kui olid lähedal kaubasadamad suurtele laevadele. See on minevik.

Meil on Tallinna linnavalitsuses selline mood, et ehitame täis kõik rannaäärsed maaalad, paneme kinni vaated merele. Nii tahetakse teha vana Kalasadamaga Topist linna poolse mereäärega, Kadrioru pargiga mere ääres (Reidi tee), samuti ehitatakse uusi maju Mustamäel majade vahele rohealadele, kuigi Lasnamäel on ruumi selleks küll ja küll. Üldse linnas hävitatakse tohutult haljastust. Sellega kaasneb ka see, et ei hooldata ega koristata enam haljastusalasid, kui siis ainult teede ääres nähtavatelt kohtadelt.

Abilinnapea ainult räägib, kui hooldatud ja kena on Tallinna linn. Siin on varem mitmetel kordadel kirjutanud haljastusspetsialistid ja pööranud tähelepanu linna haljastuse väga kehvale olukorrale. Rajatakse parke (nt. Paepark, Kivila Park jne), mis pole üldse parkide moodi. Töid alustatakse, aga ei tehta lõpuni, ei hooldata ega koristata. Näiteks Pae pargis, mille lähedal ma elan, niidetakse suvel korra kuus, sedagi väga lohakalt. Tiigi ääre nõlvu pole aastaid niidetud ega korda tehtud.

Reidi teed ei too mingit kasu transpordi hajutamiseks ja ummikute vältimiseks. Selle tegemise vastu peaks astuma tallinlased ja hakkama korjama allkirju. See on selge, et linnavalitsus, kes seda teed tahab, ei kuule rahvast ja sõidab linlaste arvamusest lihtsalt teerulliga üle.