Kindlasti on üks enim punase fooritulega ületatavaid kohti Stockmanni nurgal asuv Rävala puiesteele suunduv parempööre. Antud kohas võiks tegelikult üldse foor olemata olla, kuna liiklustihedus pole seal nii intensiivne ning inimesed ületavad teed vaatamata sellele, kas fooris põleb punane või roheline tuli, või on foor üldse välja lülitatud.

Antud kurvist võikski foori eemaldada, kuna seal asub sebra ning autojuhil on niikuinii kohustus peateel sõitvale autole teed anda. Nii sebra kui ka anna teed liiklusmärgi olemasolu muudab foori selles kohas tegelikult suhteliselt mõttetuks.

Kuna kesklinnas on päevasel ajal alati palju rahvast, siis on ka teisi kohti, kus jalakäijad punasest fooritulest lugu ei pea. Näiteks Kaubamaja tänav ning just see ülekäik, kus asub R-kiosk. Samuti kuritarvitavad jalakäijad neid foore, mis viivad Kaubamaja juurest Viru keskusesse ja Toidumaailma. Kuna kasutan ka ise neid ülekäike üsna tihti, siis olen näinud igasuguseid napikaid, kui üksikud jalakäijad või koguni terved seltskonnad saavad adrenaliinilaksusid, kuna sõidukid läbivad neid ülekäike suhteliselt kiiresti.

Kaubamaja tänava fooriga ülekäigu ohtlikkust vähendab kurv, mis ristub Estonia puiesteega, kuid punast tuld eiravad jalakäijad ongi pinnuks silmas pigem aeglast parempööret tegevatele trollijuhtidele.

Kahjuks ei pea paljud inimesed fooritulesid mitte millekski ning on seetõttu sageli ohtlikud nii endale kui ka teistele. Kuid ometi, kes viitsiks tuimalt foori taga passida, kui puudub igasugune liiklus ning oht auto alla jääda on minimaalne? Liiklusohtliku olukorra puhul jääb paraku siiski alati süüdi see, kes foori eiras, või seda mitte millekski ei pidanud. Seega peaksid nii jalakäijad kui ka autojuhid pidama foorituledest alati lugu ning olema eriti valvsad just päevasel ajal kesklinna piirkonnas.