See kõik on aastaid kestnud rutiin. Kunagi oli rutiin, et nagu ma hommikul rooli istusin, nii hakkas mängima Raadio Star FM, ja sinna see jäi kogu hommikuks. Kuni selle hetkeni, kui sinna stuudiosse maandusid Anu Saagim ja Ženja Fokin. Siis ma loobusin selle raadio kuulamisest. Kogu infoväli on täis igasugu saasta ja sealt tuli seda kriiskavat saasta kohe suurel hulgal.

Siis avastasin ma Sky Plusi. Rauno Märksi intelligentne ja rahulik suhtumine. Naiste veidi naiivne jutuvada, mis ei olnud ei aktiivne ega ka passivne. Praegune saatejuht Maris on selline asjalik ja asine, aga samas hea huumori ja ladusa jutuga ― igati meeldiv kuulda. Siis muidugi Kivisaar, kes kohati loobib loosungeid ja üldse... ega peale fotograafia teema sealt midagi eriti asjalikku ei tulegi, aga ta on just omal kohal ― selline DJ ja saatejuht ― laia silmaringiga ja tal ei lõppe ka kunagi oma arvamused otsa.

Ka täna hommikul käis kõik juba aastaid kestnud rutiini järgi: kell 7.00 Star FM-ist uudised ja siis Sky Plus. Ja siis see pauk tuli. Pärast kanalivahetust kostus eetrist sõna otseses mõttes mõttetu eeslikisa. Hirmo kriiskas midagi Naistelehest. Nagu välk oleks tabanud. Pärast pooleminutist hinge kinni hoidmist ja järelkasvuga teineteisele otsa vaatamist liigutasime mõlemad oma kätt autoraadio kanalivahetuse nupu poole.

Meie mõlema jaoks lõppes üks ajastu. Üks hea ajastu sai otsa. See oli nii võigas ja vastuhakkav, et ma olen kohe nõutu. Ma ei tea loomulikult, mis plaanid on Sky Plusi programmijuhil või mis kaalutlustel muudeti hommikuprogrammi, kuid üks on selge: paljud kuulajad kaovad. Kui isegi minu nooruke järelkasv ei suutnud seda taluda, siis ma ei kujuta ette, kes seda suudaks.

Kuna meil siin metsade vahel on kosta vaid üksikud raadiojaamad, sest isegi Raadio 2 ei levi kuidagi meieni, siis nüüd on sellised kummalised valikud, et kas kuulata Elmarit, Retro FM-i või siis Vikerraadiot.

Igatahes on päev rikutud. Kuidagi ääretult kurb on see samuti. Nüüd on eetris vaikus.