Mind, nagu enamikku meist, ei ole Sirp kunagi eriti võluda suutnud, kuigi ma end kõige kultuurikaugemaks inimeseks ei pea. Sellest lehest võib leida paljugi lugemisväärset, kuid kahjuks on seal ka kahetsusväärselt palju raskemeelset ja liialt nišilikku sisu. Tõsi, ega kultuurilehte ei peagi ehk laiad massid tarbima, nagu ka spordilehti, kuid veidi laiem lugejaskond ei teeks ju kultuuri populariseerimisele midagi halba, pigem vastupidi.

Süüdistused, et selles lehes toimuvate muudatuste taga on Reformierakond, on pehmelt öeldes paranoilised. Kas keegi arvab tõesti, et nii marginaalse lugejaskonnaga kultuurifriikide meediamassi uppuv kriitika on Reformierakonna suurim probleem? Siiani on Sirbi lugudest laiema lugejaskonnani jõudnud enamasti üksnes  peatoimetaja Postimehes avaldatavad artiklid. Neid saaks seal ja mujal ka ilma Sirbi vahenduseta avaldada. Sirp on siiani olnud marginaalne nišiväljaanne - nii lihtsalt on.

Naeruväärne on ka teatud osa ajakirjanduse soov konstrueerida skeeme, kuidas Rosimannus, Michal, Ligi ja Kender on asja isekeskis ära otsustanud, et nii tasutakse Kenderile kuulekuse eest - no kammoon! Kes aga väidab, et ta teab, et sellised kõned ja läbirääkimised toimusid, siis siin peaks tõesti kapo sekkuma - sel juhul on tegemist ebaseadusliku jälitustegevusega! Kritiseerige Reformierakonda - mitte millegi eest vastutava opositsiooni kaasabil on see väga lihtne ja popp, kuid kritiseerige põhjendatult ja ärge minge sealjuures peast lolliks - nii kaotate vaid iseenda usaldusväärsust. Sälitage ikka mingi kriitikameel ja adekvaatsus.

Tundub, et Eesti on muutumas üheks igavaks heaoluriigiks, kus ei sallita, kui tahetakse muuta seda, mis on juba paika loksunud. Kultuuriinimesed soovivad, et mitut jalga lonkav Sirp jätkaks samamoodi, kuid samas heidavad nad ette meie poliitikas aset leidvat stagnatsiooni. Käige ikka oma sõnade järgi! Aitab ka kultuurimaastikul nendest vanadest peerudest lõpuks. Ka sinna on vaja värsket ja uut verd koos uue lähenemise ja uute ideedega. Kellelgi ei ole kultuuritegemise monopoli! Pealegi, ega Kender pole ju öelnud, et ta ei luba neil vanadel peerudel kirjutada - kirjutage pealegi, kirjutage ikka nii, nagu te seda viimased 20 või 30 aastat teinud olete.

Teatud osa kultuurinimesi on läbi aegade olnud labiilse närvikavaga ja sellised, kelle iseloomustamiseks sobib kommentaar: rohud on jälle võtmata jäänud. Palun võtke oma rohud sisse ja uskuge, et ka Kenderi juhatusel, mis võib teie rõõmuks ollagi vaid ajutine ja lühiajaline, paistab päike edasi, viin jääb poeriiulile ja demokraatia ideaalselt mõttetuid inimesi hoidma. Isegi Goebbels ei tõuse hauast ülesse. Ei maksa karta!

Kenderist on aga juba selle lühikese aja jooksul palju kasu olnud. Näiteks ilmus lõpuks välja kandidaat Sirbi peatoimetaja kohale - keegi kodanik Kaus - kas pole tore?