Kui see nii poleks, siis oleks tegemist Ukraina sarnase omataskuriigi ja -poliitikutega. Riiki, mida ei huvita tema kasvamine, juhivad vargad. Meil on öeldud, et kui me ei saa suureks arvult, saagem siis suureks vaimult.
Kuidas kasvab Venemaa? Sellest ei taha me rääkidagi.

Kui Venemaal on keelatud ekspansioon, oma majanduse, rahvaarvu ja mõju kasv maailmas, siis tähendab see, et talle on keelatud tema olemasolu. Seda ei saa mitte keegi teha ja Venemaal on täielik õigus iseenda eest seista.

Kas Venemaa soovib oma territooriumi kasvatada? Kui Krimm välja arvata, siis pole see nii. Gruusia on siiani iseseisev riik, Ukraina samuti. Süürias teeb Venemaa sedasama, mida meie ootaksime oma NATO liitlastelt. Iraak ja Venemaa on Süürias täiesti seaduspäraselt, need on lääneriigid, kes toetavad džihaadi, millega meid kõiki siin hirmutatakse ja uusrahvuslikke ERKEsid kasvatatakse.

Kokkuvõttes, praeguse kihutustöö taga pole mitte soov kedagi kaitsta, vaid kange kihk tagada, et eestlased kardaksid ja vihkaksid venelasi, ei teaks, kuidas nad mõtlevad, ega oskaks nendega suhelda. Eesmärk on ära lõigata üks kasvu ja arenemise suund ning teha meid täiesti haavatavateks ja sõltuvateks oma liitlastest. Nemad volitavad iseennast suhtlema venelaste ja Venemaaga. Meie, meie aga peame igavesti kartma oma naabreid.

Iroonilisel kombel on see aga tänapäeva rahvusluse ainuke võimalus – teada oma naabritest midagi, mida teised ei tea ja osata nendega suhelda nii nagu teised ei oska.