Jätkame nüüd sealt kohast, et see rämpspost on teie postkastis maandunud. Mida teha edasi?

Ma ei leia põhjust ääretult närvi minna. Mina toon kogu rämpsposti rahulikult tuppa ja sirvin huvitavamad läbi ka. Ma ei tee just odavatele kaupadele punaseid ringe ümber, kuid vaatan ikka selle pilguga, et mida mul vaja on ja kas see on kusagil soodsamalt. Tualettpaber, hambapasta, kätekreem – tarbime neid kokku üsna palju. Nii et miks mitte osta neid väikese varuga just siis, kui odavamalt saab. Pealegi pole mul nende kaupade osas suurt brändieelistust.

Mõnikord on tõepoolest soodsalt müügis midagi, mida ma hea meelega ostaks, aga pean seda kalliks. Selliseid tooteid võib endale tõesti lubada just siis, kui pakkumine on soodsam. 2-3 eurot võitu on juba üsna suur raha. Näiteks veini, juustu jms pealt.

Ma ei tee reklaamlehtede järgi oma plaane, pigem lihtsalt võtan teadmiseks ja võimalusel kasutan häid pakkumisi.

Mõnikord (kuigi harva) on rämpspostis isegi kuponge, millega saab mõnda toodet soodsamalt (Hesburgeri kupongid) või lausa tasuta (ajalehe reklaamtellimus) – miks mitte neid jällegi kasutada, kui soodustus puudutab mingit kaupa, mida sa niikuinii mõnikord ostad.

Ainult reklaami ohvriks langen küll väga harva. Ostlen pigem nii vähe kui võimalik, rohkem ikka otsese vajaduse pärast. Mõttetuid snäkke ja vahtplastist jõuluvanasid ei osta ma ka sooduspakkumise ajal.

Kui endal mõistus peas ja hindadest mingigi ülevaade, siis pole midagi halba rämpsposti sirvimises. Minu jaoks on teleri-, raadio- ja välireklaamid (ja isegi meilispämm) palju häirivamad ja pealetükkivamad. Rämpsposti saab igaüks lihtsalt ära visata – ja ongi sul silma alt kadunud. Sa ei pea seda lugema.

Ma ei mõista tegelikult, miks just rämpsposti peale nii suurt viha kantakse. Vist on loodud illusioon, et just selle pärast võetakse palju puid maha. Mina arvan, et reklaami tegemise nimel tehakse palju hullemat raiskamist kui need reklaamlehed.

Jõulude ajal kogun rämpsposti eriti hoolega (just seda läikpaberil), sest siis lõikame neist lastega koos pilte välja ja teeme toredaid jõulukaarte. Mõnus teraapiline tegevus – loob alati hea meeleolu ja väga loominguline pealekauba.

Ajalehepaberile trükitud rämpsposti kogun kokku ja viin maale ahju alla.

Ma vist olen imelik, aga mulle tegelikult lausa natuke meeldib postkastist midagi leida.

Ärge tehke nii palju paanikat ja suunake oma energiat veidi ümber. Võidelge asjade pärast, mis tõesti on väga olulised.