Kõik areneb ning autotootjad ju töötavadki selle nimel, et sõita kiiremini ja turvalisemalt. Teed on mõeldudki sõitmiseks, autod on turvalisemad ning neil on tänapäeval ka pidurid.

Pigem saavad liikluses surma vanade autodega uimerdavad vanurid, kes on kaotanud oskuse autot juhtida, või noored uljaspead. Eestis on täiesti ohutu suvel sõita 110 km/h ja kiireminigi. Milleks ei tule siis liiklusseadused sellega kaasa?

Ma ei ole näinud ühtegi Euroopa riiki, kus kiirteedel politsei kiirust mõõdab. Trahvige iga väiksema eksimuse pärast, siis täitub ka riigikassa, on meie moto.

See, mida tegi meie politsei Gumballi osalejatega, on muidugi väga väiklane ja kohutav. Tegemist oli ralliga ja seal peabki kiiresti sõitma! Asja oleks saanud kindlasti soliidsemalt korraldada - kui hiljem meedias maha hõigata kui palju ja keda me trahvisime või kinni panime. Tundub nagu politseiriik!

Mul on lihtsalt häbi meie külaliste ees, kuidas siin väiklases riigis nendesse suhtuti. Kindlasti ei taha keegi neist, kes siin kiiruse ületamise eest pokri sattus, enam siia kunagi tagasi tulla. Nende kaudu suust suhu leviv negatiivne info on pigem meie riigi mainele kahjulik.

Aga mis sellest politseil, tema saab palgapäeval oma palga ja sisuliselt asjale kaasa ei mõtle - käsk anti rallisõitjaid külalisi trahvida - neil palju raha; trahvime kohe palju, saame rohkem kasu...

Millal me muutume Euroopa riigiks ka sisuliselt ning lõpetame tegelemise tühiste asjadega?

Eesti politsei, tegele tõsiste asjadega - narkootikumide vedajatega, varastega, majanduskuritegude uurimisega - ja jäta tavalise inimese ruineerimine liikluses. Isegi siis, kui ta sõidab natuke kiiremini, sest see on normaalne.

Meil on tänapäevased autod ning meie pärast pole vaja muretseda. Riik on ammu jätnud muretsemise oma laste ja vaesemate kodanike pärast, ärge siis muretsege ka nende pärast, kes end liikluses tappa tahavad.