Sellest, et need, kes suurel häälel pasundavad sallivusest, võrdsusest ja demokraatiast, muutuvad silmapilkselt sallimatuteks, kui nende endi võim satub ohtu ja võimule on saamas neist erinev maailmavaade.

Seda primitiivset sildistamist oleme ka Eestis näinud. Oled kooseluseaduse vastu - putinist, oled rahvuslane - putinist, ei poolda islamiinvasiooni - jälle putinist. Aga kuidas sellel sanktsioonide koorma all ägaval Putinil ikka veel nii tohutu võim on, sellest ma aru ei saa. Kui niimoodi jätkata, siis tõeliste "putinistide ja venemeelsete" ilmumist ei pruugita enam tähele pannagi, sest selle mõiste sisu on viimseni ära devalveeritud.

Sildistada ju võib, kuid ilma tõsiseltvõetavate argumentide ja esmajoones tõenditeta jätab selline teguviis väga sandi mulje.

Täna EL-is ja USA-s juhtpositsiooni hoidvad liberaalid ja vasakpoolsed, kes retoorikas ülistavad mitmekesisust ja sallivust, ei salli silmaotsaski neist erinevaid poliitilisi vaateid. Siinjuures tuleks neile öelda, et vaadake palun peeglisse. Kerge on teisi kõigis hädades süüdistada, kuid tegelikult on paljud tänase päeva probleemid just nende endi ebaadekvaatse poliitika tulemused. Võtke vastutus! Ärge veeretage oma süüd mingitele marginaalsetele "äärmuslastele" või Putinile. Olete ise teinud ja nüüd ka vastutage ise. Halamine ja teiste süüdistamine ei aita. Vähemalt mitte pikas perspektiivis.