Olukirjeldus: buss nr. 27, sõidusuund "Õismäe - Laagri", bussipeatus "Autobussikoondis", kellaaeg 18:14 – sellel ajal peaks buss peatusest edasi sõitma hakkama... Buss saabus peatusesse umbes 2,5 minutit varem, lasi ilusasti "väljuda-siseneda", ja siis "nihutas end" kümmekond meetrit edasi peatuse "tasku" kaugemasse otsa, et startida siis õigel ajal. 

Igati teretulnud, sest mis võib olla halvem, kui sa saabud oma peatusesse õigel ajal või mõni minut varemgi, aga näed juba eemalduva bussi tagumisi punaseid gabariitulesid. Bussijuht tegi aega parajaks. 

Mina seisan bussi keskosas, ja märkan, et tagumise ukse juurde tuli emme tütrega, vehib peakohal kätega lootuses tõmmata endale bussijuhi tähelepanu – uksed on ju kinni! Mina näen aga salongi tagasivaatepeegli kaudu kõrvuni haigutavat bussijuhti, kelle pilk on vaid kellale suunatud. 

Püüdsin ise ka liigutustega juhi tähelepanu endale tõmmata ja viidata, et ta vaataks paremasse küljepeeglisse, tema aga ei märka midagi! Kui aeg "täis tiksunud", siis ta startis, jättes hämmastuses emme lapsega järele vaatama... 

Mis siis kasu oli, et buss liikus küll graafikus edasi, reisijad aga jäid lihtsalt tähelepanematuks, peatusesse maha?!