Paljud autojuhid aga ei tea parema käe reeglist üldse midagi, ega pea sellest kinni, nii et hoolsad autojuhid peavad kogu aeg tegelema õnnetuste ärahoidmisega. Kohalikud inimesed tavaliselt teavad, milliste ristmike juures seisma jääda, et kontrollida, ega mõni parema käe reeglist mitte halligi teadev liikleja sealt läbi ei tuiska.

Ilmselgelt on tegemist ebaotstarbeka liikluslahendusega, mis tekitab juurde närvilisust ja liiklusõnnetusi. See, et meil parema käe ristmikel veel nii vähe õnnetusi juhtub, on hoolsate liiklejate teene ja lisaks puhas õnn.

Liiklus peab olema selge, lihtne ja üheselt arusaadav. Miks meie ametnikud üritavad seda iga hinna eest võimalikult keeruliseks teha? Ei hakka siin lõputult muid reegleid üles lugemagi, millega näiteks välismaalased üldse arvestada ei oska. Üle trammirööbaste tagasipööramine ja jalgrattaga ülekäigurajale sõitmine, aga ilma eesõiguseta, on mõned näited.

Ühtlasi on probleem selles, et seadusi pidevalt muudetakse. Mõned papid saavad eelmise seaduse alles siis selgeks, kui uus peale tuleb. Seadused võiks olla lihtsamad ja konkreetsemad ning püsivamad!