Keda see erinev palk häirib ja kui palju seda tegelikult on, et täpselt üht ja sama tööd tegevad mees ja naine saavad palgapäeval üks näiteks 1000 ja teine 900 eurot kätte? Mõelda, kui palju on "võitlejaid"! Nüüd siis arutluse all, et äkki peaks palgad avalikustama. Telesaates arvati, et palgast rääkida on ikkagi piinlik, lausa ebaviisakas. Keegi ikkagi oma palganumbrit ei avalda, kui ka otse küsida.

Huvitav, kelle palgad siis saladus on? Riigiteenistujate palgad on ju avalikud, samuti enam-vähem ka muude erialade palgatase. Sada eurot siia või sinna, väärib aastaikümneid kestvat "võitlust" ja meeletut raha kulutamist sellele võitlusele? Võib vaid oletada, kes oma sissetulekuid varjata soovivad. Need, kes ise tunnevad, et saavad ebaausal või skeemitamise teel hõlptulu.

Need ülikõrgesissetulekuga onud ja tädid. Palk on üks asi, sissetulek hoopis muud. Vaevalt, et naistele vähem kõikvõimalikke lisatasusid, boonusieid. staažitasusid, tulemustasusid, igatsustasusid, töölepingulõpetamistasusid jne makstakse kui meestele. Ja üldse, miks peaks naised, emad, vanaemad olema õnnetud, kui nende mees teenib rohkem kui nemad? Kas õnnetud on üksikud kibestunud feministid, et näe meeskolleeg sai 100 eurot rohkem?

Kui mõelda, kui palju naisi tegeleb selle "probleemiga" riigisiseselt, kui palju on dubleerivaid ameteid, ministeeriumite osakondi, analüüsiagentuure, instituute jne, kus on tööl võib-olla kümneid, kui mitte sadu naisi, kes kõik kangelaslikult ja oletatavasti korraliku palga eest võitlevadsoolise "palgalõhega", siis on ju selge, miks teema nii põletav on ja kustuda ei tohi! Puhas sissetuleku allikas!