"Ei mõjuta üldse, kuna eelmisel aastal sai laen tagasi makstud, aga kui oleks laen edasi, siis oleksin mõnevõrra kurb ja pahane – see tagasimakse oli kena lisaraha. Samas ei ole see nii suur raha, et sellest lamenti lüüa," leiab teine.

"Olen juba üle aasta mõlgutanud mõtet maamaja soetamisest. Selline uudis mõjutab seda otsust kohe kindlasti," teatab kolmas.

"Mõjutab muidugi, kui saamata jääb 400 eurot! Ja siis räägitakse mulle kasust, mida saan tulumaksu langusest 21 protsendi pealt 20 peale. 400 eurot võtan ära ja 30 annan juurde – on ikka kino! Loodan, et seda ei juhtu. Minu kui viis aastat tagasi laenu võtnu silmis on tegu petuskeemi ja lubaduste murdmisega," räägib neljas.

"Eriti ei mõjuta, kuna intress on peaaegu olematu. Algul oli võetud viie aasta peale fikseeritud intress, siis sain aastas tagasi ligi 1000 eurot. See oli summa, mida oli päris tore arvel näha, arvestades röövellikku maksegraafikut," kirjutab viies.

"Võtsin kodulaenu kolm aastat tagasi. Igal aastal paigutan tagasi saadud osa hoiusele, sest elan üksinda ja mu sissetulek ei ole nii suur, et saaksin igakuiselt märkimisväärseid summasid kõrvale panna. Mul pole jõukaid vanemaid, kes mulle maju või kortereid pärandaksid. Maksusoodustuse kaotamine tähendaks minu jaoks seda, et minu "tagala" kindlustamine ootamatute raskemate aegade üle elamiseks aeglustub ja ka nõrgeneb. Õppelaenuga juba sain pügada, sest riik kasutas tugevama õigust."

"Mitu aastat maksan laenu, aga pole viitsinud seda asja ajada. Igal aastal saan sinna arvele ainult maamaksu miinust."

"Pole laenanud, sellepärast rahakotti otseselt ei mõjuta, aga vähendab veel kord riigi usaldusväärsust – annan ja võtan nagu tuju tuleb. Täpselt sama lugu oli õppelaenudega. Sellised otsused ei tohiks olla tagasiulatuvad. Uute laenudega on teine asi."

"Võiks teha vahet neil laenuvõtjatel, kes võtavad laenu nüüd pea olematu intressi eest ja neil, kes võtsid laenu veel märkimisväärse intressi eest pikaks ajaks, mõned veel fikseerides ka intressi võimalike ebamugavuste vältimiseks, makstes täna veel väga kõrget intressi. Minu arvates ei ole õiglane kõiki laenuvõtjaid ühte patta panna."

"Arvestades, et majalaen on võetud ligi 10 aastat tagasi, suurem osa sellest juba tagasi makstud ning tegu fikseeritud põhiosaga laenuga, mille intressid laenuperioodi viimastel aastatel suht minimaalsed, siis kaotan sellise käigu korral lausa 20 eurot aastas."

"Eelmisel aastal sai kuskil 400 eurikut tagasi. Lastega noorpere jaoks on see ikka väga suur summa. Nendele, kes siin kilkavad, et pole laenu võtnud, ega kavatsegi võtta: kõigil ei ole rikkaid vanemaid ega nõukaajal omandatud kinnisvara! Üürida ei taha juba seepärast, et üürihinnad käivad lihtsalt üle jõu – laenuga osta on odavam ja vähemalt on pärast, mida müüa, kui peaks vajadus tekkima."