Ometigi püütakse ka noortes pidevalt süütunnet tekitada, et nad ikka piisavalt pakended ei sorteeri ega loputa. Saad siis suure vaevaga pakendid puhastatud ja õigesse kasti taritud, kui juba ilmub lehes uus uudis: kõik kilekotid satuvad metsa, mitte prügimäele! Selle vabandusega kaotatakse ära puuvilja ja piima pakkimiseks seni kasutusel olnud õhukesed "killer-kotid". Mitte kedagi ei huvita, et neisse samadesse kottidesse saab äraviimiseks edukalt pakendid panna ja need kohe mitte ei tohiks pakendikonteinerist metsa alla sattuda. Või käibki prügiauto hoopis seal laadungit maha panemas?

Ilmselt on öko-teema nii popp, kuna sellel on hea turundus taga. Arusaamatuks jääb siiski see periood, mil kõik vahvad E-ained nii vabalt meie toidu sisse lubati. Tugev absurdsuse maik on juures, kui algselt rikutakse naturaalne toit ära, et seda siis hiljem parandama ja puhastama hakata ning muidugi kordades kallimalt turustama ka. Meenub kohe ühe kodumaise mahlatootja seisukoht, et nemad küll Eesti õunu omale sügisel sisse ei osta. Mahla tehakse mujalt saabunud kontsentraadist ja kes selle õunapressiga üldse jamada viitsib.

Ilmselt on siis kõigil odavam põdurat elanikkonda üleval pidada. Eile avaldas perearst muret, kuidas tänased noored üldse pensionini vastu peavad. Teatavasti lükatakse pensioniiga pidevalt edasi, kuid ei arvestata rahva aina nõrgeneva töövõime ja tervisega. Ehk see öko hoiaks meid tervena, kuid lubada seda endale ikkagi ei jaksa. Seni sööme roosaks värvitud rasvamassi vorsti pähe ja haukame rafineeritud jahust saiakest peale.

Hea lugeja, mida sina "ökovärgist" arvad? Kui palju tarbid ökotooteid ja milliseid märgiseid pakenditel jälgid? Kirjuta aadressil rahvahaal@delfi.ee või võta sõna kommentaariumis!