Nüüd aga, kuulates neid "müügikõnesid", tuli tahtmine uurida, kas ma räägin ikka päris inimesega. Kas siis tõesti ei ole enam võimalik leida inimesi, kes oskaksid müüa? Roboti häälega, ilma mingite emotsioonideta küsitakse kohustuslikud küsimused, sobivate vastuste puhul loetakse ette tuima häälega terve lehekülg teksti. Mulle jäi mulje, et näiteks telekomi teenuste pakkuja ei saanud aru vähemalt pooltest sõnadest, mida ta maha luges.

Nagu ma juba enne mainisin, mulle on lihtne müüa, aga need pakkujad ei tekitanud isegi huvi. Sellel ajal, kui ta oma jutu ette vuristas, jõudsin pool kartulisalati materjali ära hakkida. Ei suutnud mina järge pidada ja ega teda ka ei huvitanud, kas ma üldse saan aru sellest, mida ta pakub.

Igatahes on mul ääretult kahju, sest müügikõne peaks olema midagi hoopis muud. Kas tõesti on otsas inimesed, kes tõesti tahavad ja suudavad müüa? Üldiselt on levinud arvamus, et müügikõned on nõmedad. Just sellised kõned on need, mis seda eelarvamust toidavad.

Loodan siiralt, et meie müügikultuur varsti paraneb ja seda just telefonimüügi osas. Tore oleks võtta vastu pakkumine lihtsalt seepärast, et seda müüdi nii paganama hästi. Hetkel aga, tuginedes oma viimase aja kogemustele pean tõdema, et müügimeheks võib saada igaüks. Selleks, et seda tööd ka hästi teha, peab olema annet.