Olen isiklikult kokku puutunud olukorraga Ühendriikites, kus on absoluutselt keelatud autot parkida tühjade rehvidega. Tühjad rehvid näitavad, et auto pole kasutuses. Ei loe siin ostetud parkimiskaart ega miski muu. Auto teisaldatakse.

Probleemiga tuleb tegeleda eos. See ei ole argument, et ma elan siin majas ja mul on õigus antud kohas parkida. Pumpa rehvid täis ja pole probleemi, kui rehvid tühjad, on parklasse sõit puksiiriabi kastis ja kogu lugu.

Tallinna Munitsipaalpolitsei ameti menetlusosakonna juhtivinspektor Toomas Rebane ütles, et Eesti Vabariigis kehtivad seadused ei reguleeri tühjade rehvidega sõidukite staatust. Tallinna heakorra eeskiri keelab parkida romusõidukit avalikul teel või muul avalikul alal või kinnistu tänavaäärses õue osas. Romusõidukiks loetakse sellist sõidukit, millel puuduvad selle mehaanilised osad, kereosad, autoklaasid või rattad, mis oma välimusega riivab linna esteetilist väljanägemist või rikub linna puhtust ja heakorda. "Antud juhul on määravaks sõnaks selles definitsiooniks sõnal "puuduvad,"" sõnas Rebane.

Üldjuhul on munitsipaalpolitsei võtnud ühendust sõiduki omanikuga või vastutava kasutajaga ja palunud sõiduk ümber parkida, ära viia või teisaldada, kui see ei ole romusõiduk, kuid selle parkimisviisiga rikutakse liiklusseaduse sätteid. "Praktikas ei ole väga palju selliste seisvate sõidukitega otseseid probleeme esinenud. Keerulisem on nendel juhtudel omanikule infot edasi anda, kus sõiduk on vahetanud mitmel korral omanikku, selle esialgne omanik ei ole sõidukit liiklusregistris lasknud pärast võõrandamist ümber registreerida viie päeva jooksul või omanik on sõiduki lihtsalt hüljanud ja elama asunud välisriiki," selgitas Tallinna Munitsipaalpolitsei ameti menetlusosakonna juhtivinspektor Delfile.

Hea lugeja, kui ka sina oled märganud sarnast vaatepilti, saada meile sellest foto koos asukohaga aadressil rahvahaal@delfi.ee !