Eesti Hambaarstide Liidu president Marek Vink ütles, et on kindlasti kahetsusväärne, kui hädas inimene adekvaatse abita jäi. Patsiendi oleks võinud üle vaadata, vajadusel abstsessi avada ja ägeda põletiku nähtude allasurumiseks antibiootikumi retsepti kirjutada. Ega suukirurgki ägedas staadiumis tarkusehammast kohe eemalda. Vink lisas, et nädalvahetusel saab erakorralist abi Tallinna hambapolikliinikus, eluohtliku seisnudi korral EMOst.

SA Tallinna Hambapolikliiniku klienditeeninduse juht Margit Jürgenson selgitas, et Tallinna Hambapolikliinik on esmaabi andmiseks valuga patsientidele avatud ka laupäeviti 9-15 ja pühapäeviti 9-14. "Esmaabivastuvõtul tehakse patsiendile hädavajalikke ja kiireloomulisi raviprotseduure valu või põletiku leevendamiseks. Palju aega nõudvaid protseduure (v.a traumad) üldjuhul ette ei võeta, selleks ei jätku arstidel lihtsalt aega, kuna ootajaid on väga palju. Nädalavahetustel on hädalisi palju, kellel kõigil hambad valutavad. Kahjuks neid kohti, kuhu inimene nädalavahetusel hambavaluga pöörduda saab, on mõni üksik, selgelt liiga vähe suure linna kohta. Seetõttu ongi SA Tallinna Hambapolikliiniku arstidel suur koormus ja väga pingelised vastuvõtud, nad annavad endast parima," selgitas Jürgenson.

Delfi Rahva hääle pistelise ülevaade ütleb, et paljud hambaraviasutused on tõeseti nädalavahetustel kinni. Nende seas Tartus Tähe Hambakliinik ja CityDental Hambakliinik ja näiteks Rakvere Hambakliinik. Tallinnas on nädalavahetustel suletud Maxilla hambakliinik, Ülemiste ja Sõpruse hambaravi, Haldja hambaravis saab laupäeval ravi vaid kokkuleppel, Kaarli hambaravi on laupäeval avatud 10-15. Pärnus on Hambakliinik avatud laupäeval 9-15, Viljandis saab laupäeval valutavat hammast ravida kell 9-13.