Kõige meeldejäävam sündmus juhtus mul paar aastat tagasi talvel. Sõitsin koju, Rapla suunas. Oli külm ja talv, aga teed olid puhtad ja 90 km/h liikumine ei olnud mingi probleem. Mingil hetkel sooritasin möödasõidu eessõitvast aeglasemast sõidukist. Tavaline möödasõit - ei pidanud isegi kiirust kasvatama.

Algul tundus kõik normaalne, kuid äkitselt märkasin tagant kiirelt lähenevaid täistulesid. Hoidsin võimalikult paremale teeserva ja jätkasin ühtlast liikumist. Füüsika toimis seegi kord ja peagi oli kiiremini liikuv keha aeglasemal järel. Ootasin möödasõitu, aga suur oli minu üllatus, kui see auto ei soovinudki minust mööduda vaid jäi mulle sappa sõitma.

Pikivahe oli olematu ja täistuled olid paganama valusad. Pikapeale hakkas selline käitumine mind vaikselt närviliseks muutma. Vähendasin oma sõidukiirust, samamoodi käitus ka kiusupunn minu selja taga, kiirendasin ja seda tegi ka tema. Nii ma sõitsin umbes 20 km. Lõpuks otsisin ühe bussipeatuse ja jätsin auto teeservale seisma. Samamoodi käitus ka kiusupunn, ainult minust paarsada meetrit kaugemal.

Vaikus. Kumbki ei liikunud. Olles mõned minutid seal seisnud ja autoraadiost rahustuseks head muusikat nautinud, mõtlesin, et kas peaks äkki autost väljuma ja tervitused kättpidi oma uuele sõbrale üle andma? Kahjuks mõtteks see ka jäi. Mingi hetk nägin, kuidas tuled lähemale liikusid ja siis kiirendades kadusid. Ma isegi ei näinud, kes või mis seda põrguraketti juhtis. Mina teda jälitama ei viitsinud hakata. Mõtlesin endamisi, et igal lollil oma hobi.

Seega antud teema ei ole mulle võõras ja olen täielikult nõus esimese kirjutajaga. Juht, kui sa mingil põhjusel ei suuda, ei taha või ei julge lubatud kiirusega sõita, siis vähemalt olen nii tore inimene ja jälgi, mis sinu seljataga toimub ja kui sa näed, et sinna on tekkinud rohkem kui kahest autost saba, siis leia see bussitasku ja lase need autod mööda või hoia lihtsalt võimalikult paremale teeserva ja anna vastava suunamärguandega märku, et tee on puhas võite minust mööduda!

Juhtide pandlikkus ja omavaheline suhtlus, tagab meile kõigile ohutuma liiklemise!