Kas tiigrit? Kui nii, siis peaks järgmisena küsima, mis põhjusel just tiigrit - kas selle eest, et ta lihtsalt on tiiger? Loomulikult ründab kiskja oma territooriumile sissetungijat ja täpselt sellisena Rasputini-nimeline tiiger loomatalitajat ka nägi. Võib-olla mängis rolli ka see, et loom oli Münsterisse toodud 2005. aastal Leipzigi loomaaiast - see tähendab, et polnud kutsikast alates samade inimeste hoole all olnud ning sattus segadusse.

Kas võib pidada põhjuseks hoopis loomapidaja hooletust? Hukkunud talitajat kirjeldas loomaaia direktor kui "suurt loomaarmastajat", millest võib järeledada, et tegemist oli tõepoolest halbade asjade õnnetu kokkulangemisega, mitte aga talitajapoolse sihiliku provokatsiooni või looma väärkohtlemisega.

Kuid siin ongi asja iva ja küsimus - loomade väärkohtlemine. Selle asemel, et lõpetada loomade looduslike elupaikade hävitamist, korjavad inimesed nad kokku ja panevad show korraldamise nimel puuridesse. Mõni peab 200 kg kaaluvat kaslast koduloomana ja imestab, kui äkki keegi käest või jalast ilma jääb. Absurd. Kuigi loomadega töötavad loomaaedades inimesed, kes neist hoolivad, ei tähenda see loomade heaolu. Samamoodi piinleb suur koer korteris, sest kellelgi oli jõulukinki vaja.

Kogu korraldus peaks liikuma loomaaedade vähendamise suunas, sest näiteks vange avalikkusele ei näidata. Mõelda, kui vahva see oleks, pühapäeval käia erinevaid ukraina metsik-mõrvareid või eesti viker-pedofiile trellide tagant piilumas? Ei, see on ebainimlik ja alandav. Loomade puhul on see aga "täiesti OK".