Minu arvamus tuleneb sellest, et erinevaid välismaiseid internetipoode külastades saan samad riided poole hinnaga. Sinna juurde käib saatmistasu ja kauba ootamine, mis on umbes nädal aega, kuid internetist ostes saan sama raha eest märgatavalt rohkem.

Saan aru, et pood peab maksma rendipinna eest, töötajad vajavad palka, talvel peab kütma, suvel jahutama ning ka koristaja tahaks ju oma osa saada, rääkimata poepidaja enda kasumisoovist. Kuid siiski on hämmastav, et Eestis spordiriided nii kallid on. Vaadates hinnataset, siis kohati on need isegi kallimad kui Soomes. Samas on ju Eestis üüritasemed, ostujõud ja palgatasemed väiksemad.

Kuna internetist saab odavalt, siis olen tihti teinud ka nii, et lähen spordipoodi, proovin mingit asja selga-jalga ja siis tellin selle suurusega toote endale internetist. Siiamaani pole veel midagi valesti läinud ja kõik tooted on ilusasti minuni jõudnud.

Mul ei ole kahju kohalikele kaupmeestele raha anda, käin tihti laatadel, kust ostan kohalikku käsitööd ja toodangut, aga importtoodete ostmisest, millele on kahekordne hind otsa keevitatud, hakkab mul kui ratsionaalsel inimesel oma rahast kahju.

Tundub ka, et üsna paljud mõtlevad minuga samamoodi. Hiljuti lugesin ajaleheartiklit ühest noorest neiust, kes toob Poolast odavalt riideid ja müüb neid siin edasi. Ta pidavat sellise äriga ajama kokku ilusa summa. Ja need, kes ostavad, saavad samuti odavalt riideid. Seega, win-win olukord.