Mitmed lugejad ei soovinud selle väitega nõustuda ja arvavad, et vaid toiduainete hinna järgi elukallidust hinnata on labane. Mitmed lugejad arvasid, et muud kulud on maal palju väiksemad ning seetõttu on maal lihtsam hakkama saada.

Mõned väljavõtted kommentaariumist:

Odratolkur

Saartel lisandub hinnale veel praamiveo kulu. Ja eriti kallis on poebuss, mis nädalas kaks korda külas peatub. Lähim pood asub kümne km kaugusel.

asd

Aga mitte kuidagi ei saagi väikses maapoes samad hinnad olla, kui linnas mõnes suures kaubandusketis.

maainimene

Tõsiasi, et elu on tõesti maal kallim kui linnas! Lisaks kõrgematele hindadele on maapoodides müügi olev kaup tihti sellise väljanägemisega, et mitte sugugi ei sooviks seda osta. Juba sellepärast on elu maal palju kallim, et toidukaupu ostma tuleb ikka sõita lähimasse linna, aga sõit maksab ning seega peab maakas maksma ka odavamale linnakaubale transpordikulud peale. Elu maal on meelakkumine ainult nende jaoks, kes sõidavad maale nädalalõppe veetma, kaasas pealinnast või mõnest teisest suuremast linnast kaasaostetud toiduvarud.

Vana Koer

Loen ja ei suuda ära imestada: miks tuleb toidukaupu ostma minna linna kui seda sama toidukaupa kasvatataksegi külas!? Olen endine linnamees. Elan maal. Mul on lambaid (muud liha ma ei söö). Mul on peenramaa - seal kasvab kõik talveks tarvilik. Mets mühab kõrval. Kala ostan sadamast kalamehelt otse. Pangetäis maksab 10 eurot. Kanamune ostan külast - 1 euro 10 tk. Kui tahaksin piima (eriti ei vaja), saaksin seda naabrilt ostes.

ei saa aru

Võiks olla tänulik, et keegi peab külapoodi: rahvast vähe - kaupa ostetakse harva ja vähe. Mille arvelt neid soodustusi teha? Kui peaks pätsi leiba linnast tooma, siis mis see maksma läheb?

Neutraalne

Elan ka maal ja paraku nõus kommenteerijaga Vana Koer. Kuidagi väga kitsalt on nähtud seda elu maal!? Kas teie linnainimesed maksate linnas ainult toidu eest? Kas teie linnainimesed käite poes ainult jalgsi? Kas teie linnainimesed maksate eluasemekuludest ainult maamaksu ja elektri eest? Kas teie linnainimesed saate parkida oma masinaid turvaliselt ja tasuta? Vastake kõikidele nendele küsimustele. Pange paberile kirja võrdlused. Ja siis näete, mis erinevused saate. Seega ainult toidu hinna järgi maaelu kallidust linnaga võrrelda? See on lihtsalt labane. Mina olen linnas elanud. Ja sinna tagasi ei läheks ka siis kui peale makstaks.