Kes viitsib pisut ajaloos tuhnida, näeb, et just Laaneots ise oli see, kes soovitas Terrast kui väga võimekat ja suurte kogemustega meest oma mantlipärijaks. Terrasel oli aga juba toona väga selge plaan paljudele Laaneotsa tegemistele vesi peale tõmmata.

Olles olnud ametis vaid paar kuud, teatas ta, et raha ei ole piisavalt ning ajateenijate arvu tuleb vähendada. Arvatavasti tuli pärast sellist avaldust võtta ette sõit Stenbocki majja, kus seletati, et see ei ole päris see, mida temalt oodatakse. Oli ju Laaneots teinud omal ajal suuri pingutusi, et seda arvu just nimelt suurendada.

Mõni nädal hiljem saatis Terras välja selge sõnumi, et ajateenijate arvu me ei vähenda, aga see-eest vähendame oluliselt tegevuskulusid. Tegelikkuses oli see Terrase ja tema meeskonna katsetus: mida ja kui palju Laaneots läbi laseb.

Terras teadis väga hästi, et meedia käes on jõud ja võim ning võtme-ametikohtadele on vaja sokutada oma mehed. Tali Kaitseministeerumisse ja Võrno Kaitseväe Peastaapi oli kindlasti ettevalmistatud ja loogiline käik.

Kui Laaneotsa valulävi oli ära proovitud ja tugev meediakampaania valmis, võis tuua lauale arengukava. Tali ja Võrno on teinud head tööd ning uuest arengukavast on loodud selline kuvand, et kui kriitikud Laaneots ja Kunnas sõna võtavad, tundub nende kahe hääl kui karjumine karupe***s.

Terrase plaan toimib. Arengukava võetakse vastu. Kunnasest ja Laaneotsast ei tee keegi eriti väljagi. Rahvakirjanik Kunnase (nii kutsutakse teda kaitseväelaste hulgas) postitustele ja artiklitele isegi ei reageerita. Kõik sujus kuni üleeilseni, mil Laaneots tegi väga räige avalduse.

Uskuge, see on alles suure võitluse algus. Laaneots vs. Terras, Reformierakond vs. IRL. Järgmised kuud enne valimisi tõotavad tulla väga huvitavad.