Kulla klienditeenindaja, tipp ei ole kohustuslik ja sa ei saa kohustada inimesi seda jätma! Sinu töö on kliente teenindada ja olla viisakas, mitte kuskil ei ole seaduses kirjas, et sulle tuleb jätta tippi. Inimesed tulevad isegi oma viimaste rahade eest sinna sööma ja jooma ja siis nõuate teie veel tippi?

Te saate oma töö eest palka ja mina ei ole süüdi, kui teie tööandja maksab teile väikest palka, mina ei pea oma väikesest palgast kinni maksma teie ülemuse tekitatud probleeme.

Mis siis parem variant on, jätan teie juures üldse söömas käimata, kuna mu rahakott ei võimalda teile tippi jätta, kuna mul on iga sent arvel? Siis kaotate te töö, kuna teie söögikohas käib väga vähe inimesi söömas ja seejärel ei ole teil enam üldse sissetulekut. Kulla klienditeenindaja, kas see on parem?

Minu palk ei ole ka kiita, aga mina ei süüdista selles minu töö tarbijaid, ma ei eelda, et nad mulle tippi annaksid, kuigi ka seda on juhtunud.

Ma olen arvestanud, et teen oma tööd ja saan selle eest kokkulepitud raha ning nii ongi. Te ei saa oma töökohta rajada tipile, tipi eest te pensioni ei korja, arvestage sellega. Üleüldse on tipp illegaalne tulu, kui te selle pealt, makse maksuametile ei maksa, mida te reeglina ei tee, kas pole ?

Tuleb siiski arvestada, et eestlane on vaene rahvas ja söögkohtade hinnast isegi kõrged, mistõttu ei ole meil ka tipikultuur eriti väljaarenenud.

Teeme äkki nii, et kes soovib see jätab tippi ja kes ei soovi, see mitte? Teeme nii, et te ei ole pahased klientide peale, kuna nad annavad teile tööd ? Ja ei nõua neilt põhjendamatut lisaraha? Saate aru, teie töö ongi kliente teenindada, mitte nõuda nende käest lisaraha elementaarse töö eest, kuigi juba tööandjalt saate palka.