"Liiklusseaduse § 53 lõige 4: kui sõidutee laius, kulg või seisund koos tiheda vastassuunaliiklusega ei võimalda ohutult mööda sõita aeglasest, suurest või piiratud sõidukiirusega sõidukist, peab sellise sõiduki juht vähendama kiirust ning vajaduse korral hoidma esimesel võimalusel võimalikult tee äärde, et tema taha kogunenud sõidukid pääseksid ohutult mööda.

Kuna Valga linna tänavad on suhteliselt kitsad, siis on iga möödasõit potentsiaalselt ohtlik. Ma ei ole kordagi näinud, et politseiauto oleks peatunud või võimaldanud mööda sõita tema taha kogunenud sõidukitel. Tekib küsimus, kas politseile ei kehti liiklusseadus," arutleb lugeja.

Vastab Valga patrullitalituse juht Renee Sildnik:

"Patrullid ei liigu põhjendamatult lubatust aeglasema sõidukiirusega, vaid see on vajalik tööülesande täitmiseks. Lisaks väljakutsete lahendamisele kontrollivad kõik patrullid igapäevaselt teatud marsruute ja kohti selleks, et õigusrikkumisi ennetada või avastada. See tähendab, et kesklinna piirkonnas tööd tegev patrull hoiab silma peal põiktänavatel, nurgatagustel, hoovidel ja muudel kohtadel, veendumaks, et inimestel oleks kõik hästi. Väga keeruline oleks inimestele südalinna piirkonnas abiks olla, kui tänav kiirelt läbi sõita – nii on võimatu märgata olukordi, mis vajaksid politsei sekkumist.

Lisaks võib juhtuda, et politseisõiduk sõidab lubatust aeglasemalt ka mõnd väljakutset lahendama minnes. Kui patrull otsib näiteks tänavalt inimest, kes politseisse helistas, otsib purjus inimest, kes paluti turvalisemasse kohta toimetada, otsib mõnd maja või muud kohta, kus inimesed abi vajavad.

Silmas tuleb pidada sedagi, et nii mitmeski kohas ongi Valgas sõidukiirus piiratud 30-40 km/h. Ja kuigi Valga linnas on tõesti kohati kitsad tänavad, siis väikelinna kohta on need samas võrdlemisi lühikesed, nii et iga liikleja leiab vajadusel ohutu koha aeglasemast sõidukist möödasõiduks. Olukorras, kus patrullsõiduki aeglane sõit tekitab suurema liiklustakistuse, peab patrull igal juhul võimaldama tema taha tekkinud autokolonnile võimalikult kiire ja ohutu möödasõidu," selgitab Sildnik.