Miks ma elektri hinna vastu huvi ei tunne? Esiteks ei saa ma kogu sellest värgist mitte mõhkugi aru. Otsisin internetist veidi infot, kuid väsisin üpris kähku. Ma ei suuda mõista, kui palju minu valik võiks mõjutada seda, kui palju ma elektri eest maksan. Mulle tundub see rohkem nagu õnnemäng - valid paketi, aga kas veab, ei tea.

Kõigele lisaks valis meil paketi ühistu. Või oli see haldusfirma? Kui ma leiaks, et see pole hea valik, siis mida ma saaksin üldse teha, et seda muuta? Kas ma viitsiks?

Kokkuvõttes: mul on elus muidki muresid küllalt. Elektri hinnaga tegelemine ei mahu kuidagi mu prioriteetide nimekirja. Samas arvan ma, et tegemist pole sugugi vähetähtsa teemaga. Aastas maksan ma elektri eest praegu vähemalt 300 eurot. See ei olegi väike summa. Mind huvitaks tegelikult väga, kuidas ma saaks vähem maksta. 

Võib-olla saaksin ma maksta poole vähem ja säästa aastas 150 eurot? Kui keegi annaks teile 150 eurot, siis te ju tahaksite seda?

Keda võiks see teema veel huvitada? Elektrimüüjaid! Kus te kõik olete ja miks ma teid ei näe? Miks te mind ei veena?

Muid kaupu ja teenuseid pakutakse mulle pidevalt. Selliseid, mille puhul tõenäosus, et ma neid ostan, on väike. Elektrit ma pean ostma, nii et pool võidust on müüjal juba käes.

Ja ajakirjanikud, paluks analüüse! Mis toimub? Mida saaks tarbija teha? Mida peaks jälgima? Kas elekter ei ole siis huvitav teema? Aasta tagasi ju oli.

Mina tarbijana jään ootama.