Sõitsin mina Tallinnas töölt koju piki Tehnika tänavat Ülemiste poole. Pärast Tehnika-Veerenni ringi jäi ette sinine Saab, jukerdas aeglaselt, no mis seal ikka. Aga varsti sain kohe näha, et vend on ikka täitsa kapsas. Kas siis ennast täis joonud või narkolaksu all, mine tea. Aga adekvaatse inimese mõõtu välja küll ei andnud.

Käis korra vastasuunavööndis (vastutulevad autod pidid hoo maha võtma), taarus siis kahe pärisuuna sõidurea vahelt, korduvalt oleks äärepealt äärekivisse sõitnud. Hea veel, et ei kihutanud, vaid mingi 30-40ga sinka-vonkatas. Tehnika/Filtri tee ristis pani rahumeeli puhta punasega üle nii, et teised pidi täitsa seisma jääma. Ime, et kõik puhtalt pääsesid.

Helistasin kohe 112 politseisse ja kirjeldasin olukorra. Kuna jäin punase foori taha (mille tema üle sõitis), siis läks nõks aega, kui talle järele jõudsin, ise 112 liinil. Andsin neile edasi ka kirjeldatud Saabi numbrimärgi. Jõudsime Järvevanalt maha sõita ja suundusime Tartu poole. Vend ikka keerutas vähemalt kahe sõidurea vahelt ja pidi uuesti silla all äärekivisse sõitma. Seekord olid autod foori all ees ja Saab jäi seisma, mingi tumeda kapuutsiga vend oli, rohkem tagant ei näinud. Vend peaaegu magas autos, pea küljel.

Sõitsime edasi, mina temal sabas ja mul politsei ikka liinil. Ülemiste bussipeatuse ees taarus bussiritta ja täitsa viimasel hetkel suutis tagasi bussireast naasta, muidu oleks otse äärekivisse sõitnud (kahju, et ei sõitnud, oleks vähemalt teistele ohutult sõit lõppenud). Lennujaama ja Mõigu vahel võttis veidi hoogu üles (70 kanti) ja ei suutnud isegi kahe pärisuuna vööndisse ära mahtuda, vahepeal käis isegi vastassuunast juurde võtmas. Minul ikka politsei liinil, otsiti korduvalt patrulli. Siis vist vend sai aru, et ma sõidan talle järgi ja pööras enne Selverit ära Peetri külla, mina ikka talle järele. Parkis enda Aruheina tee 1 hoovi, ma ei tea, kas ta elab seal või läks lihtsalt peitu.

Dispetšer telefoni teisel poolel ütles, et vaba patrulli ei ole ja kuna auto parkis ära, siis sellega nad enam ei tegele. Head päeva ja sõitke edasi. Oleks vend Tartu maanteel edasi sõitnud (eriti arvestades praegust ehitust ja neid ajutisi sõiduradu), siis oleks raudselt ennast (hea seegi) või jumal hoidku kellegi teise ära rihtinud. Politsei 112 kõne kestus oli 8 minutit ja 6 sekundit! Oleks veel mingi lühivihje. Ei, sisuliselt kõik oli kandikul ette antud. Ülemiste liiklussõlm on piisavalt oluline koht ja on üsna naeruväärne, et pole patrulli võtta.

Seda enam, et tegu oli liiklustalgute päevaga, kus patrullid olid igal pool olemas. Vähemalt võiks nüüd politsei auto omanikule kõne teha, et temast on teavitatud. Võibolla annaks veel paar triibulist anda. TÄNAN VÄGA, Eesti Politsei! järgmine kord ei helista. Sõidan kaarega mööda (nagu teised täna tegid) ja ei tee välja. Oleks vaid videoregi autos olnud, oleks paraja Delfi materjali saanud.Igatahes, kodanik kapuutsiga, Saab 93, 511 AYI, kui sa tunned ennast ära, ära rohkem kapsas peaga sõida. Igatahes on sinust teavitatud.