Mida ma ootan, kui klubi külastan? Peamiselt head muusikat, et nautida tantsimist, lõbusaid inimesi ning meeldivat õhkkonda. Aga mida ma viimati nägin? Väga palju purjus inimesi, ma pean silmas ikka tugevas joobes. Tantsuplatsil tuli olla tähelepanelik, et jalule jääda, kui keegi sulle jälle otsa komistas.

Mis ming aga tõsiselt tigedaks ajas, oli see, et roniti oma jookidega tantsupõrandale. Mõistlik inimene saab aru, et vedelik ei püsi klaasis, kui selle omanik muusika taktis kaasa kargab.

Esimene tabamus tuli ainult sukkade peale. See oli õrn pritse, mille sai veega ära puhastada, enne kui oleks külge kuivanud. Autoriks oli noor naisterahvas, viisakalt riides, ja jook lendas klaasist välja seetõttu, et üks rohkem purjus kodanik talle otsa komistas.

Polnud hullu, tantsima tagasi, muusika oli ju vägev. Tantsupõrand muutus maha aetud jookidest üha kleepuvamaks, jalad jäid muudkui kinni. Siis ilmus mu kõrvale kaks suhteliselt vintis naisterahvast, klaasid käes. Ei pidanudki palju ootama, kuni mingi osa koksist mu seljale lendas. Märkus, et nad ei roniks klaasiga tantsima, ajas naised veel õige tigedaks. Õigust jäi neil ülegi.

Peagi kaunistasid tantsupõrandat juba klaasikillud ja nii mõnegi klubitaja liigutused hakkasid meenutama pigem tõmblemist kui muusikaga kaasa tantsimist. Eks inimene peab ju kusagil end vabalt tundma, aga miks on vaja seda teha klaas käes? Ja tuligi mees, sammul "üks edasi, kaks tagasi, ristpiste" ja kukkus pikali, enne aga lendas maha jook, mida seeliku pealt enam nii lihtsalt maha ei saanud.

Klubisse tantsima minnes oleks tänapäeval mõistlik panna selga mingi kaitseülikond. Kui on vaja end pildituks juua, siis minge lihtsalt baari! Milleks tulla ööklubisse klaasidega kakerdama?