Olen 20 aastat elanud maakohas, kus vesi tuleb isiklikust puurkaevust. Vee kvaliteet on alati olnud väga hea ja janu kustutamiseks on parim klaas külma vett.

Nüüd elan ma aga korteris ja siinsest kraanist tulevat vett ei suuda ma juua. Lihtsalt see rõve toru maitse on veel küljes ja minu suust see vesi alla ei lähe. Jah, kui mul on tõesti väga janu olnud ja pudelivesi on otsa saanud, olen ma ka sundolukorras kraanivett joonud, kuid see vastik maitse jääb ikka pikaks ajaks suhu ja janu ta ka ära ei võta.

Vesi, mis mul tuleb kraanist, on tegelikult inimesele, kes sellega hajunud, tavaline joogipoolis, kuid näiteks minu tuttavatel on kraaniveel nii tugev kloorilõhn ja -maitse küljes, et nad peavad ka söögitegemiseks kasutama pudelivett. 

Mina ei joo ja arvatavasti ei hakkagi jooma kraanivett, kuna siiani pole ma Eestis leidnud kohta, kust tuleks kraanist hea vesi. Maal olles joon ma seal puhast kaevuvett ja linnas olles tassin poest pudelitega vett. Jah, pudelivesi on kallim kui kraanivesi, aga korraliku ja kvaliteetse joogipoolise nimel olen ma valmis seda hinda maksma.