Täna kaagutatakse ju ainult glüfosaadist, aga see on ju odavaim, tõhusaim ja kõige keskkonnasäästlikum ja puhtam toode üldse. Keelustame siis glüfosaadi ära ja teised herbitsiidid, inteksiidid ja fungitsiidid, aga paneme edasi. Kõik need teised on ju kordades kahjulikumad ja ka oluliselt kallimad. Inteksiidid ehk putukate mürgid on ju konkreetselt mürgid, ka fungitsiidid ehk taimehaiguste preparaadid on ohtlikumad kui arvati ja selle kahjulikust toimest räägiti ju alles hiljuti.

Neid ju kasutatakse konkreetselt õitsemise ajal ja seega kõik preparaadid, mida kasutatakse õitsemise ajal, on mesilastele ohtlikud. Ka kõiki neid teisi preparaate kasutatakse taimede kasvu ajal ja seega puutuvad kokku kasvava kultuurtaimega. Glüfosaati kasutatkse aga ju ainult enne külvi ja kasvava kultuurtaimega kokku ei puutu. Mulla kaudu sellel preparaadil ühegi taimele mõju ei ole.

Nüüd siis mahepropageerijatele üks vastulause. Teie arusaam mahest kui sellisest on 100 aasta tagune, kui üks sangviinik leiutas adra. Aga kallid lapsed, juba ammu kasutatakse maheviljeluses künnivaba kasvatusmeetodit ja seda peamiselt Põhja-Ameerikas. Absoluutselt kõiki teravilju kasvatatakse otsekülvil, kus maad ei harita ega mulda ei segata. Kaagutate ökost ja mahedast aga arusaamata,et lõhute oma teadmistega mulla strukuuri ja selle elustikku. Täna külvatakse juba ammu otse ja maheda puhul näiteks madalakasvulise valge ristikuga kaetud mulla kamarasse.

Selleni jõudmiseks tuleb kõigepealt paar aastat glüfosaadiga kõrrelisi ja tuulekaera tõrjuda ja siis on võimalus muutusteks. Aga kogu koolis ja elus õpitud tavapõllumajandus teadmised tuleb visata prügikasti, kui seda ei tee, ei ole see võimalik. Äärmiselt tähtis on, et mis sorte külvad, millal külvad.

Glüfosaati ei tohiks kasutada tee äärtes, mänguväljakutel ja loomulikult ei tohiks seda müüa ilma tõendita. Ka ei ole mõtet seda liiga suurtes doosides kasutada, kuna ka 2,5 liitrit ha teeb oma töö. Müüd kõige tähtsam: peale pritsimist ei tohiks kolme nädala jooksul maad harima minna, veel parem kui ei haritagi. Koduaedades teeb sama töö ära aga ka äädika ja apelsiniõli segust tehtud looduslik bioloogiline preparaat. Suurtel aladele on seda raske kasutada, kuna omahind ha kohta on liialt kõrge.