Olen üks neist, kes võtab neid kilekotte mõnikord kauba pakkimiseks. Mul on aastaid juba riidest poekott, aga mõned kaubad tilguvad ja ma pakin nad väikestesse kottidesse, et mitte oma suurt poekotti ära määrida.

Heeringa vaakumid on tihti õlised, karpidesse pakitavad kaubad (soe toit, salatid jne) lasevad tihti karbi kaane vahelt välja ja määrivad jne.

Teiseks- mul on kaks koera ja kui ma liigun päev läbi avalikus ruumis, siis kulub mul kahele koerale 4-6 kilekotti junnide korjamiseks. Kasutan alati neid väikseid kotte selleks ja hoian neid pükste-jopede taskus. Kui saavad otsa, võtan kassa juurest 1-2 kotti ja panen taskusse. Olen 10 aasta jooksul ehk kümmekond hunnikut avalikku ruumi jätnud.

Mulle ei meeldi koera sita sisse astuda ja ma ei taha, et ka teised astuvad. Nüüd pean hakkama eraldi kotte ostma, mis minupoolset kotireostust ei vähenda. Sarnaselt minuga käituvad paljud koeraomanikud.

Kolmandaks - mul on ka kassid. Liivakasti puhastust tuleb teha vähemalt kaks korda päevas. Kasutan ka seal kilekotte. Kuna ma söön leiba-saia vähe, siis tulevad ka selleks tegevuseks kilekotid poekaubaga kaasa.

Loomaomanikel selline sundmaksustamine kilekoti kokkuhoidu ei tekita või tekitab avaliku ruumi reostuse arvelt.