Siin on mõned põhitõed mida peaksid teadma

Unusta ära imedieedid (tatradieet, cayanne'i pipra dieet jne), kõik need võivad langetada sinu kaalu lühikeseks ajaks, kuid peagi on see kõik tagasi. Topelt! Kui sa tõesti soovid võtta alla, siis peaksid arvestama faktiga, et sa ei saa seda teha ülikiirelt. Kui see "polster" on sulle tulnud ajaga, siis kaob see ka ajaga.

Kui alustad teekonda alla võtmiseks, oled teinud suure sammu! Sa pead olema motiveeritud ja teadma kindlaid eesmärke, mida täpselt saavutada tahad.Väga oluline on tahtejõud ja positiivne mõtlemine. Sa suudad!

Langeta kaalu tervisliku toitumise teel

Kogu "saladus" on selles, et pead sööma tihti (5-6 korda päevas), väikestes kogustes tervislikku toitu. Kui sa ennast näljutad, lülitab keha ennast automaatselt säästurežiimile ehk keha hoiab oma varudest kinni tugevamini kui muidu ning kõik, mis sa endale hiljem suust sisse ajad, talletub su kehas rasvana, aeglustub ainevahetus. Kuidas aga vältida rasva tekkimist? Kas rasv, mida saame toidust, tekitabki meile ülekaalu? Ei, nii ei ole. Ülekaalu tekitab see, kui tarbid rohkem energiat kui päeva jooksul kulutad, tulgu see siis rasvast, süsivesikutest, alkoholist või muust.  Ehk siis lisaks toitmusele pead pöörama tähelepanu ka füüsilisele aktiivsusele.

Lisa füüsiline aktiivsus

Peale tervisliku toitumise on kaalulangetamise juures oluline treening.Treenides madala intensiivsusega, saavutad rasvapõletuse, näiteks kiiresti jalutades või rahulikult jalgrattaga sõites. Kui soovid aga ülekilodest vabaneda, pead kulutama teatud arvu kaloreid. Siis on oluline treenida veidi kõrgema intensiivsusega. Mida kõrgem on intensiivsus, seda suurem on rasvapõletus. Treenida võiksid 3-5 korda nädalas, kuni 2 tundi päevas. Liigu võimalikult palju jala, käi jalutamas ja veeda aega värskes õhus. Ära pinguta üle ja kindlasti puhka. Puhkus on väga tähtis kaalulangetamise juures!

Toetusgrupp
 

Ümbritse ennast inimestega, kes on samuti positiivselt meelestatud ja on sulle toeks kui oled kaotamas motivatsiooni. Ära lase kellelgi endale öelda: "Sa ei suuda!", sest sa suudad!

Tervislik eluviis muudab sind ja sinu suhtumist. Sa ei kahetse seda kunagi!