Mida me alati enne valimisi näeme, on Keski linna rahadega tehtav JOKK enesereklaam, lisaks nende pidev poliitiline korruptsioon. Sama kindlalt näeme valimistest valimisteni, kuidas Reform sellist poliitilist korruptsiooni ja JOKK-skeemitamist teravalt kritiseerib. Ainus, mida Reform ei tee, on poliitilise korruptsiooni ja JOKK-skeemitamiste vastaste seaduste vastuvõtmine ja karmistamine.

Miks? Kui need tegevused oleks keelatud, ei saaks nad end nii tugevalt vastandada ega ka ise neid seaduseauke oma huvides ära kasutada.

Mis on aga peamine murekoht ja sellise Keskiga hirmutamise ja vastandamise kampaania tulemus, on see, et paljud inimesed ei vali mitte oma põhimõtete, maailmavaate ja südametunnistuse järgi, vaid hirmust. Hirmust, et kui ma ei vali Reformi poolt, võidab valimised Kesk.

Kas see on demokraatia? Inimesed peaksid oma valiku langetama ikkagi oma veendumuste järgi.

Veel parem oleks, kui meil ei olekski enam neid ajast ja arust erakondi. Erakonnad võiks kõik ajaloo prügikasti saata, sest nad pigem takistavad kui edendavad riigi arengut. Sageli on peamine oma erakonna ja selle toetajate huvide kaitsmine, teistega sõdimine ja võimu pärast kisklemine. Sealjuures ununevad sageli rahva ja riigi huvid.

Kui erakondi ei oleks, võiks olla lihtsalt kodanikud, kes otsustavad minna poliitikasse. Praeguseid erakondade põhikirjasid asendagu Põhiseadus. Kui on kaasatud spetsialistid, saab luua parimaid seadusi ja nende vastuvõtmisel küsitagu rahva arvamust. See oleks kõige otsesem demokraatia, mitte praegune erakondade diktatuur, mis lihtsalt lollitab rahvaga.